6 kommande noteringar under 2021

6 företag som ska notera sina aktier under 2021 är Fragbite Group, Ectin Research, Vo2 Cap, Verdane SPAC, Volvo Cars och Storskogen.

Nyligen skrev vi om 11 kommande noteringar i juli. Denna gång tar vi ett urval som sträcker sig från mitten av juli till slutet av året.

Fragbite Group – En koncern som utvecklar och publicerar mobilspel samt är verksamt inom e-sport. Publiceringsverksamheten hanterar både egna och externa företags spel. Gör just nu en IPO på 15 Mkr med möjlighet att utöka med 8 Mkr och noteras sedan på First North den 12 juli. Breakit skrev nyligen om noteringen: Fragbite mot börsen – backas av Ilija Batjlan

Ectin Research – Ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedelskandidaten MFA-370. MFA-370 har i prekliniska studier påvisat lovande potential i behandlingsterapi för metastaserad blåscancer och cancerformerna bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Gör just nu en noteringsemission på 55 Mkr och noteras sedan på Spotlight den 29 juli.

Vo2 Cap – Förvärvar och förädlar företag inom media och tech. I koncernen ingår dotterbolagen Leeads samt Netric Sales. I mitten av juni meddelade First North-listade Curando Nordic AB att Vo2 Cap AB noteras via ett omvänt förvärv där Vo2 tar över Curandos plats på First North. Affären beräknas vara klar i augusti. Curando Nordics nuvarande verksamhet kommer att delas ut till aktieägarna och ska noteras på First North. Styrelseordförande för Vo2 Cap är Douglas Roos och nyrekryterad vd/koncernchef är Bodil Ericsson Torp.

Verdane SPAC – I slutet av maj skrev Di att Verdane inom kort ska lansera en SPAC. ”Inom kort” är öppet för tolkning, och juni blev lite väl intensiv gällande noteringar, så en notering till hösten vore rimligt.

Volvo Cars – Att den svensk-kinesiska biltillverkaren planerar en börsnotering är ingen hemlighet och tidsplanen har i media uppgetts vara september. Den stora tröskeln som återstår är att ägaren Zhejiang Geely och tilltänkta investerare kommer överens om en värdering. Ännu så länge verkar dock allt rulla på, Zhejiang Geelys vd sade för några dagar sedan till Bloomberg att noteringsförberedelser pågår för fullt.

Storskogen – Investmentbolaget som förvärvar och utvecklar små och mellanstora företag, primärt i Sverige, har nu växt ordentligt. Storskogen har nu köpt Artum som har en liknande verksamhet fast i den tyskspråkiga delen av Europa. I samband med detta gjorde Storskogen även en nyemission på 3,5 miljarder kronor. Planen är sedan tidigare en börsnotering i slutet av året.


Läs även: Börsveckan ger köprekommendation till fyra aktier

 

Storskogen Industrier AB

Storskogen är ett investmentbolag som förvärvar och utvecklar små och mellanstora företag, primärt i Sverige.