5 noteringar under 2020

Fem företag som ska notera sina aktier under 2020 är ODI Pharma, Aegirbio, Vopy Tecnology, Lohilo Foods och Hudya.

ODI Pharma – Utvecklar och säljer medicinska cannabis-produkter i Europa. Gör en noteringsemission med sista teckningsdag idag den 30 december och börjar sedan handlas på Spotlight den 23 januari. Se intervju med vd

Aegirbio – Tar fram exakta tester för att hjälpa sjukvården att mer precist dosera biologiska läkemedel. Bolagets första test är för patienter som lider av MS och behandlas med läkemedlet Tysabri. I början av december 2019 meddelades att LifeAssays och Abreos Biosciences gemensamma bolag har fått namnet Aegirbio AB. I mitten av december meddelade LifeAssays att Aegirbio ska göra en nyemission och noteras på Spotlight under första halvåret 2020.

Vopy Technology – Utvecklar och tillhandahåller en plattform som gör det möjligt för bolag att driva en onlinebank. I slutet av november 2019 meddelade Abelco Investment Group att de investerat ca 5 MNOK för ca 8 % av Vopy Technology. I slutet av december 2019 berättade Abelco sedan att man planerar att notera Vopy under 2020.

Lohilo Foods – Lohilo Foods, som tidigare hette Alvestaglass, är ett foodtech-bolag med rötter i Småland. Bolaget startade som en glassproducent med målsättningen att bli ett av de största glassbolagen i Norden. Sedan april 2019 har bolaget etablerat sig inom torrvarusegmentet med produkter inom functional food. Kända varumärken i produktportföljen inkluderar bl a Lohilo, Alvestaglass, Häagen-Dazs, NICK’s, Bubbies och Järnaglass. Ska notera sig under första halvåret 2020.

Hudya – En nordisk operatör inom el, försäkring, telekom, bank och hemalarm/smarta hemmet. Bolaget hade hoppats hinna notera sig innan nyår men flaggade redan tidigare för att tidsplanen kunde förskjutas till efter nyår. Det norska bolaget Hudya Group AS har nu fått ett svenskt bolag vid namn Hudya AB på toppen som ska noteras i Sverige. En tidigare presentation av verksamheten (video).

Läs även: 10 företag som noterar sig under december

Magnasense AB

Magnasense är ett diagnostikföretag som ska erbjuda tester för att övervaka och optimera doseringen av biologiska läkemedel via sin patenterade teknologiplattform. Magnasense AB hette tidigare Aegirbio AB.