10 nya kommande noteringar under 2021

Tio kommande noteringar under 2021 är Elicera Therapeutics, Qbrick, Biosergen, Sleep Cycle, Physitrack, Diagonal Pharma, Solon Eiendom, Söder Sportfiske, Transcom och Occlutech.

Elicera Therapeutics – Ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som utvecklar immunonkologiska behandlingar med fokus på CAR T-celler och onkolytiska virus. Gör en noteringsemissoin på 62 Mkr och noterar sig på First North den 11 juniSe även vd presentera företaget.

Qbrick – Tillhandahåller system för streaming media, d.v.s. streaming av video, ljud och applikationer över internet. Gör en noteringsemission på 25 Mkr och noteras sedan på NGM Nordic SME den 16 juni. Har en lång historik, bland annat hade man en plan att notera sig kring årsskiftet 2007/2008. Köptes upp av TDF år 2011, sedan av EQT-ägda IP-Only år 2016 och av nuvarande ägare 2018.

Biosergen – Ett No-Research-Development-Only biofarmaceutiskt bolag. Bolaget utvecklar ett potentiellt banbrytande antimykotiskt läkemedel med stor potential baserat på väsentliga säkerhets- och potensfördelar jämfört med konkurrerande antimykotika. Gör nu en noteringsemission på 50 Mkr och noterar sig sedan på First North den 24 juni. Bolagets största aktieägare, Östersjöstiftelsen, har ingått ett villkorat teckningsåtagande att teckna upp till 20 Mkr på en krona-för-krona-basis med eventuella nya investerare i erbjudandet.

Sleep Cycle – Erbjuder en applikation för sömnanalys, vars målsättning är att hjälpa människor att sova bättre och bidra till bättre hälsa. Ska göra en noteringsemission inför en notering på Nasdaq Stockholm under innevarande kvartal. Tre ankarinvesterare har åtagit sig att förvärva aktier till ett belopp om 150 miljoner kronor i erbjudandet till ett företagsvärde om upp till cirka 1,3 miljarder kronor. De tre ankarinvesterarna är Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder AB och E. Öhman J:or AB.

Physitrack – En virtuell vårdgivare samt teknikleverantör inom distansbaserad vård för B2B-kunder globalt. Gör en IPO som består av en emission på 200 Mkr samt befintliga aktier som säljs av ägare och noterar sig sedan på First North i slutet av juni. Consensus Asset Management har åtagit sig att teckna aktier motsvarande ett totalt värde om 100 Mkr.

Diagonal Pharma – Ett bioteknikbolag som utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Meddelade i veckan att de ska göra en IPO och notera sig på First North under sommaren 2021.

Solon Eiendom – Ett norskt fastighetsutvecklingsbolag som är noterat på Oslobörsen och där SBB nu blir största ägare i. Ska göra en kapitalanskaffning och parallellnotera sig på First North i Sverige.

Söder Sportfiske – Säljer produkter inom sportfiske. I veckan avslöjade Breakit att Söder Sportfiske planerar för en notering inom kort. Styrelseledamoten Petter Hedborg skrev efter det på Twitter att mer information kommer under sommaren.

Transcom – Ett globalt kundtjänstföretag. Di skrev för några dagar sedan att Altor-ägda Transcom har fördubblat lönsamheten sedan uppköpet för fyra år sedan och har en stark organisk tillväxt. Samt att bolaget nu kläs upp för en börsnotering. Koncernchefen Jonas Dahlberg säger att det är en ägarfråga, men är inte avvisande och säger att både en notering och annat spår är möjligt.

Occlutech – Har utvecklat en serie produkter som med minimala kirurgiska ingrepp åtgärdar bland annat medfödda hjärtfel. Di skrev för någon dag sedan att Occlutech siktar på en börsnotering. Tor Peters som är styrelseordförande och största ägare säger att de tittar på lite olika alternativ, samt att man diskuterar med börsen i Stockholm och banker i Schweiz.


Läs även:

Sex noteringar i närtid och senare under 2021

Biosergen – Bioteknikföretag noteras, tar fram en lösning på ett växande globalt problem

Analytiker om noteringen av Beng Julanders investmentbolag Linc

Occlutech Holding AG

Occlutech har utvecklat en serie produkter som med minimala kirurgiska ingrepp åtgärdar bland annat medfödda hjärtfel.