Nyemission i

Investment AB Spiltan

Ej tillgängligt

Riskkapitalbolag med ett 40-tal innehav i både noterade och onoterade företag. Investeringar i onoterade företag sker tillsammans med ”affärsänglar” i Spiltans nätverk eller andra riskkapitalbolag. Investment AB Spiltan är ägare eller delägare till ett antal koncept inom finansiella tjänster som Spiltan Fonder, Spiltan Pension, Alternativa aktiemarknaden, easyloan.se och Finans- och inkassobolaget mfin.se.

Emissionsfakta

Teckningsperiod

Teckningskurs

Poststorlek

Värdering

Lista

Emissionsbelopp

Villkor

Företrädesrätt 1:5. 5 befintliga stamaktier ger rätt att teckna 1 ny preferensaktie.

Datum

Avstämningsdag

Likviddag

Mer information

De nyemitterade aktierna ska vara förenade med en garanterad utdelning om 8% under fem år, d v s en utdelning om 56 kronor per aktie under åren 2012 - 2016. Efter att den garanterade utdelningen lämnats, omvandlas preferensaktierna till stamaktier.

Uppdatering: Företaget förlänger teckningstiden till den 25 januari 2012. Emissionen är i mitten av december 2011 tecknad till 80 % av befintliga aktieägare, men företaget ser gärna att även nya investerare deltar.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner

Nyheter

Tre köpvärda investmentbolag

Börsveckan har i sitt aktuella nummer tittat närmare på investmentbolag och kommer fram till tre köprekommendationer; Investor, Spiltan och VNV Global.

NGM och Pepins lanserar ny marknadsplats

NGM och Pepins lanserar ny marknadsplats kallad NGM Pepmarket där handeln kommer att ske en gång i veckan.