Fem aktuella noteringar via omvända förvärv

Öpnnar dörren

Vi har gått igenom de kommande noteringarna och plockat ut fem aktuella noteringar som ska ske via omvända förvärv. Två av företagen är utländska.

Vi har gått igenom de kommande noteringarna och plockat ut fem aktuella noteringar som ska ske via omvända förvärv. Två av bolagen är från utlandet.

Deversify via Euroafrica Digital Ventures

Deversify utvecklar och kommersialiserar mobila elektroniska enheter och appar för monitorering av biomarkörer för individualiserad hälsa. Noterar sig på First North via ett omvänt förvärv av Euroafrica Digital Ventures. En notering på detta sätt är alltid något av en process, men man skulle kunna säga att den genomfördes den 25 juli.

Suntrade via Taurus Energy

Suntrade är ägare och operatör av solcellsanläggningar installerade på industrifastigheter. Bolaget äger även batterier för energilagring och frekvenstjänster. Suntrade skulle först notera sig på First North via Aventura Group-skalet i slutet av 2023 men skalet gick i konkurs. Nu gör man i stället sin notering på Spotlight via ett omvänt förvärv av Taurus Energy-skalet. Ska vara klart under tredje kvartalet.

Norrlands Online via Sensor Alarm

Norrlands Online är en bredbandsoperatör som har förvärvat andra bredbandsoperatörer. För några dagar sedan meddelades att Norrlands Online ska notera sig på Spotlight via ett omvänt förvärv av Sensor Alarm-skalet. Riktad emission och företrädesemission finns även i planerna.

Lion Gaming Group via Adventure Box

Lion Gaming Group från Kanada utvecklar white label-lösningar för sportböcker och kasinon, vilka licensieras ut till operatörer. I mitten av juni meddelades att bolaget ska notera sig på First North via ett omvänt förvärv av Adenture Box-skalet.

Reltime via Bonzun

Reltime är en norsk teknikleverantör till flera olika branscher baserat på bolagets egna blockkedja och tillhörande it-tjänster. I början av maj meddelades att företaget ska noteras på First North via ett omvänt förvärv av Bonzun-skalet. Noteringen är tänkt att bli klar under tredje kvartalet.

Vi skrev en liknande artikel i februari och det är inte alltid som processerna blir smidiga.

Sensor Alarm Norden AB

Sensor Alarm erbjuder hemlarm och har utvecklat en egen teknisk plattform som bygger på lufttrycksteknik.