Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

6 oktober 2020

Zordix - Gamingbolag med förvärvsdriven tillväxt och egna IP:n

Zordix - Gamingbolag med förvärvsdriven tillväxt och egna IP:n


Gamingbolaget Zordix har adderat förvärvsdriven tillväxt och egna IP:n till sin strategi. Gör nu en nyemission på 45,5 Mkr och vi har därför ställt några frågor till vd Matti Larsson.


Vad gör Zordix?

Zordix är en multinationell spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå. Vår affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Vi har idag tre studios som kan producera AA-spel samt vår egen växande förlagsverksamhet. Våra egenutvecklade spel är positionerade främst inom terrängfordonsracing och äventyrsspel där vi ser goda förutsättningar att ta en ledande position på marknaden.

Under förra året inledde ni en ny strategi, kan du kort beskriva skillnaden?

Vår nya strategi grundar sig i förvärvsdriven tillväxt och långsiktiga investeringar i egna immateriella rättigheter och i vår förlagsverksamhet. Syftet med den nya strategin är att skapa aktieägarvärde och sprida affärsrisker. Genom det strategiska skiftet har vi en mycket spännande pipeline av förvärv, flertalet intressanta spelsläpp genom Zordix Publishing och våra egna titlar att se fram emot.

Vad letar ni efter när ni utvärderar förvärv?

Gemensamt för alla bolag vi förvärvar är att de ska vara entreprenörsdrivna, gå med vinst och komplettera gruppens långsiktiga strategi. Vi för dialoger med företag globalt för att komplettera vår familj av andra spelutvecklare med egna varumärken, förläggare och distributörer. På så vis bygger vi gruppen längs med hela värdekedjan från spelidé till marknad.

Vad förväntar ni er att uppnå under de kommande två åren?

Våra förväntningar är att vi under de kommande två åren ska ha genomfört ett antal förvärv och därutöver genomfört flertalet lyckade lanseringar inom ramen för Zordix Publishing och våra egna titlar.

Ni gör nu en emission på 45,5 miljoner kronor, vad ska kapitalet används till?

Kapitaltillskottet genom emissionen kommer i huvudsak användas för förvärv (60 procent). Övrig del ska användas för investeringar i egna immateriella rättigheter, satsningar inom ramen för vår förlagsverksamhet och övrigt rörelsekapital.

Avslutningsvis, något du vill säga till dem som funderar på att investera i Zordix?

Vi har en tydlig bild för hur vi ska bygga en välkomponerad större koncern. Detta är ett läge där man som aktiesparare kan få vara med på den större resan som ligger framför oss.

 

Läs mer om Zordix nyemission.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss