Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 juli 2021

Vimian får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Vimian får neutral rekommendation av Affärsvärlden


Affärsvärlden ger i en analys av Vimian en neutral rekommendation efter att miljardnoteringen har stigit i värde på aktiemarknaden.


Vimian är en koncern inom djursjukvård inom områden som medicinteknik, läkemedel, diagnostik och veterinärtjänster. För en månad sedan noterades företaget på First North efter att ha genomfört ett privat noteringserbjudande på 6 miljarder kronor. Aktien erbjöds då till 76 kr styck, igår stängde aktien på 105 kr.

Affärsvärlden publicerade igår en analys på Vimian och det blev en neutral rekommendation. Analystjänsten lyfter fram att företaget är oprövat och inte har samma långa bakgrund som Swedencare. Analytikern anser inte att värderingen är tilltalande.


Läs även: Börsveckan ger köprekommendation till fyra aktier

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss