Veoneer-aktien är köpvärd

Veoneer får en köprekommendation i måndagens utgåva av Dagens Industri. Bolaget värderas i nivå med sin nettokassa.

Veoneer får en köprekommendation i måndagens utgåva av Dagens Industri. Tidningens analytiker Ulf Petersson skriver att aktien har rasat mer än 80 % sedan börsnoteringen i mitten av 2018 och att bolaget nu värderas i nivå med nettokassan. Veoneer förväntas i år ha ett negativt kassaflöde på 4,7 Mdkr vilket kan ställas i relation till att bolaget har en nettokassa på omkring 10 Mdkr. Bolagets orderbok uppgår till 190 Mdkr.

Veoneer har fått mycket uppmärksamhet får teknologilösningar kring självkörande bilar och sedan insåg bilbranschen att det skulle ta mycket längre tid att göra självkörande bilar. Kring detta skriver Ulf Petersson

“Faktum är Veoneers vd Jan Carlson uppskattar att inte ens om 10 år kommer produkter avseende helt självkörande bilar att uppgå till 10 procent av Veoneers omsättning.”

Bolaget gör elektroniken till allt från krockkuddar till radarlösningar i bilar och står och faller alltså inte med självkörande bilar.

I en intervju i anslutning till analysen säger vd “Vi ser att biltillverkarna driver på hårt för avancerade aktiv säkerhetslösningar, både på grund av regleringar och för att det är något förarna efterfrågar.”

 
Läs även:

HiQ är en värdeaktie som blivit för billig

Finska spritjätten Altia får köprekommendation av Dagens Industri

Veoneer Inc

Veoneer är verksamt inom bilsäkerhetselektronik, sensorer och mjukvara för aktiv säkerhet, avancerade system för förarassistans (ADAS) och självkörande bilar (AD) samt högteknologiska bromskontrollsystem.