Vågenergi, batteri och spelföretag ska notera sig

Fyra företag som ska notera sina aktier är vågenergiföretaget Eco Wave Power, batteriföretaget Nilar samt spelföretagen Vavel Game Studio och Mindark.

Eco Wave Power – Utvecklar vågenergikraftverk som man planerar att erbjuda via olika affärsmodeller, där det första redan är i drift. Bolaget ska nu göra en emission på 125-175 Mkr och notera sig på First North kring halvårsskiftet. Nasdaq arbetar hårt på att locka företag från runt om i världen att notera sig i Stockholm och detta är ett exempel från Israel. Se intervju med grundare och vd Inna Braverman.

Nilar – Det intressanta batteriföretaget meddelade för några dagar sedan att de tagit in 327 Mkr i en finansieringsrunda där Första AP-fonden och AFA Försäkringar var ledande investerare. Ska notera sig på First North inom ett år.

Vavel Game Studio – Spelutvecklare med närvaro i North Carolina, USA och Warszawa, Polen som ska lansera spelet Intergalactic War. Vavel har sedan tidigare planerat en notering i Sverige och Gold Town Games på NGM Nordic-MTF har tidigare investerat i Vavels spel. Nu ska man genomföra en transaktion som innebär att Gold Town Games samt dess aktieägare vardera bli ägare till 5 % av Vavel.

Mindark – Ett av de äldsta existerande svenska gamingföretagen, driver MMO-världen Entropia Universe. För 10-15 år sedan anlitade bolaget Credit Suisse för en börsnotering i London och senare var planen Nasdaq, men nu siktar man på Spotlight inom 18 månader.

Läs även: Spel, elfordon, lägenheter, järnmalm, kreditupplysning och diagnostik ska noteras

Mindark PE AB

Utvecklar och driver onlinevärlden Entropia Universe, ett så kallat MMORPG.