Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

4 september 2022

Två parallellnoteringar på OTC-marknaden i USA

Två parallellnoteringar på OTC-marknaden i USA


Två företag som är noterade i Sverige och som nu parallellnoterar sina aktier på OTC-marknaden i USA är OmniCar och Wicket Gaming.


OmniCar - Ett danskt bolag som utvecklat en mjukvarulösning åt bilhandlare för att erbjuda tjänster. Bolaget använder även sin egen plattform för att själva erbjuda tjänster till bilägare, så som däckbyte och mobil serviceverkstad. Bolaget noterade sig år 2017 på Spotlight. Nu har man gjort en emission på 14,4 Mkr riktad till investerare i USA, samt bland annat även Mekonomen. Företaget har nu även meddelat att de ska parallellnotera sig på OTCQB-marknaden i USA.

Wicket Gaming - Har ett antal olika verksamheter. Bolaget driver mobilspelet Cricket Tycoon, utvecklar spel och utbildningsspel, samt har en plattform inom fantasy sports-spel. En stor del av verksamheten är baserad i Tyskland. Företaget noterades på Spotlight förra sommaren men ska nu även noteras på OTCQB-marknaden i USA.


Läs även:

Avstå från att delta i noteringen av RMD rekommenderar Affärsvärlden

Affärsvärldens analytiker slaktar Meds Apoteks värdering inför noteringen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo lanserar mot en bredare marknad

Tendo är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Här blir Tendo´s VD Sofie Woge intervjuad om verksamheten. Frågorna handlar om affärsplan, positionering, tillverkningsavtal, emissionen och varför investerare bör titta närmare på Tendo.

Följ oss