Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

31 augusti 2022

Avstå från att delta i noteringen av RMD rekommenderar Affärsvärlden

Avstå från att delta i noteringen av RMD rekommenderar Affärsvärlden


Railway Metrics and Dynamics (RMD) noteras på Spotlight. Affärsvärldens analytiker rekommenderar att investerare avstår från att teckna aktier.


Railway Metrics and Dynamics (RMD) är ett teknikföretag som ut­vecklar och säljer ett moln- och realtidsbaserat system baserad på avancerade algoritmer och artificiell intelligens, för förvaltning av tillgångar, där företag idag fokuserar på tåg och järnväg.

RMD gör en noteringsemission på upp till 18 Mkr och noteras sedan på Spotlight den 15 september. Hur ska en investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna ej

Affärsvärlden rekommenderar att investerare avstår och tror att bolagets resa framåt kommer att innehålla stora utmaningar.

"Vi ser det som ett väldigt dåligt tecken när ett bolag behöver betala sina investerare. I RMDs fall är det dessutom 65 procent av erbjudandet som täcks av garanter vilket är väldigt högt. Vi ställer oss frågande till varför allmänheten ska investera när många av bolagets storägare uppenbarligen vill ha betalt för att investera ytterligare. Detta kombinerat med de operativa utmaningarna bolaget står inför gör att vi avråder från att teckna aktien"


Läs även:

Affärsvärldens analytiker slaktar Meds Apoteks värdering inför noteringen

Tre spännande direktnoteringar närmar sig

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

VD för ABAS Protect presenterar verksamheten i samband med IPO

VD för ABAS Protect presenterar verksamheten i samband med IPO

ABAS Protect utvecklar, tillverkar och säljer kompletta områdesskydd i form av stängsel och grindar för såväl hem och skolor som funktionella industrigrindar i olika skyddsklasser och med varierande beständighet. VD Tomas Karlsson presenterar här verksamheten i samband med att företaget gör en IPO på Spotlight. Även Niklas Johansson, majoritetsägare och tidigare vd, ger några kommentarer.

Följ oss