Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

3 juli 2022

Två omvända förvärv, en SPAC-notering och en direktnotering

Två omvända förvärv, en SPAC-notering och en direktnotering


VIMAB och Cardeon noteras via omvända förvärv, Tura via en SPAC och Meds uppges planera för en direktnotering.


VIMAB Holding - Förvaltar och utvecklar industriservicebolag särskilt specialiserade inom olika områden och applikationer av flödesteknik och hantering av olika typer av vätskor. I slutet av maj meddelade First North-noterade Headsent AB att de ska göra ett omvänt förvärv av VIMAB Holding AB, dvs VIMAB Holding AB ska noteras på First North. Transaktionen och granskningsprocessen beräknas kunna slutföras under det tredje kvartalet. VIMAB Holding ABs aktieägare kommer att äga 86 % av stamaktierna efter transaktionen och Headsent ABs nuvarande aktieägare 14 %.

Tura Scandinavia - En nordisk distributör av tillbehör inom konsumentelektronik med en bred produktportfölj av egna och distribuerade varumärken. I slutet av maj meddelade spac-bolaget Spacett AB som är noterat på Spotlight att de förvärvar Tura Scandinavia till ett marknadsvärde om cirka 240 Mkr, vilket finansieras med aktier samt kontanter om 26 Mkr och 42,8 miljoner nyemitterade aktier i SPACett. Efter transaktionen kommer säljaren Voxson äga 87 % av aktierna i SPACett. Transaktionen ska vara klar under tredje kvartalet 2022.

Cardeon - Investerar i företag inom life science. Denna notering är något av en följetång. I slutet av 2020 meddelades att man förstärker styrelsen med Swedbanks förre ordförande Carl Eric Stålberg och Elektas förre vd Richard Hausmann och att företaget skulle noteras på Nasdaq i USA. Sedan kom en kritisk granskning och luften gick ur bolaget. Nu har bolaget meddelat att man ska notera sig på NGM Nordic SME via en fusion med Tectona. Extra bolagstämmor ska hållas den 23 augusti och Bolagsverket ska registrera fusionen den 24 november.

Meds Apotek - Det har länge ryktats om en börsnotering. I slutet av juni 2021 skrev Di Digital att Meds planerade en börsnotering i slutet av 2021 med Nordea som rådgivare, vilket dock Meds vd dementerade. Vidare skrev Di Digital att det cirkulerar flera rykten om noteringsplaner. Ett är att bolaget klippt banden med rådgivarna Carnegie och ABG Sundal Collier, och att bolaget nu ska göra en direktnotering själva.


Läs även: Två noteringar och ett listbyte i närtid

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss