Tre kryptoföretag som ska notera sina aktier under 2020

Krypto är ett brett område och under 2020 ska ytterligare tre företag notera sina aktier i Sverige.

Kryptoföretaget Quickbit noterades på NGM Nordic SME för ett år sedan och det har varit en vild resa. Hyllat av många och sågat av andra. Hur som helst, krypto är ett brett område och ytterligare tre företag ska notera sig under 2020.

Goobit Group – Utvecklar it-lösningar inom blockchain och driver BTCX där man köper och säljer kryptovalutor. Bolaget skulle ha noterat sig under våren men hamnade mitt i Coronaviruset. Ingen ny tidsplan har kommunicerats men vi utgår ifrån att planen aktiveras till hösten.

Arcane Crypto – Ett norskt företag som består av en portfölj av investeringar och projekt inom krypto och blockchain. Investeringar består av Trijo Exchange, Alphaplate och Pure Digital. Egna projekt består av Arcane Assets, Arcane Research och Teslacoil. I början av juli 2020 meddelade Vertical Ventures AB, ett tomt skal som är noterat på First North, att de ska göra ett omvänt förvärv av Arcane Crypto AS under andra halvåret 2020.

Xpecunia – Ägnar sig åt mining av kryptovalutor, samt producerar miljövänlig energi via dotterbolag. Det är över två år sedan som bolaget började prata om en kapitalanskaffning och notering. Förra hösten uppgavs tidsplanen för en notering vara andra kvartalet 2020, men verkar ha förskjutits något.

Arcane Crypto AS

Arcane Crypto består av en portfölj av investeringar och projekt inom krypto och blockchain. Investeringar består av Trijo Exchange, Alphaplate och Pure Digital. Egna projekt består av Arcane Assets, Arcane Research och Teslacoil.