Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 juni 2022

Tre kommande noteringar under 2022 och en som är uppskjuten

Tre kommande noteringar under 2022 och en som är uppskjuten


Tre företag som ska notera sig under 2022 är Inify Laboratories, Röko och Oxcia. Medan Aqilion har fått skjuta på sin.


Inify Laboratories - Inify Laboratories tillhandahåller cancerdiagnostik i moderna patologiskt laboratorium. ContextVision AB har i början av 2022 knoppat av Inify Laboratories AB och imorgon ska avknoppningen noteras på Euronext Growth Oslo.

Röko - En koncern, grundad av Fredrik Karlsson och Tomas Billing, med en evig ägarhorisont som investerar i europeiska små och medelstora företag inom en rad olika branscher. Röko grundades 2019 och redan från start togs en framtida börsnotering upp, men då var det bara sagt att det skulle ske inom sju år. I veckan skrev Di att bolaget planerar för en börsnotering under hösten 2022. Bolaget bekräftade att de träffat potentiella investerare i månadsskiftet maj/juni 2022, men lägger till brasklappen att tidsplanen hänger på hur marknaden ser ut. SEB och Carnegie är rådgivare.

Oxcia - En pionjär inom oxidativa DNA-skador och DNA Damage Response (DDR) med fokus på att utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller inflammation. Tidigare i år preciserade bolaget tidsplanen för noteringen till hösten 2022.

Aqilion - Ett bioteknikbolag som fokuserar på att utveckla nya innovativa behandlingar för sjukdomar orsakade av kronisk inflammation och dysfunktionella immunologiska reaktioner som till exempel autoimmuna sjukdomar. Bolaget är främst aktivt i de tidiga faserna av läkemedelsutveckling, från idéstadiet till tidig klinisk utveckling. I slutet av maj skrev bolaget att noteringsklimatet varit dåligt under inledningen av 2022 och att bolaget därför avvaktar med en notering, men tillägger att man är börsfähigt. En bryggfinansiering som främst riktar sig till befintliga ägare planeras under 2022.


Läs även:

Hoi Publishing har en intressant modell men värderingen i noteringserbjudandet är för högt

Fyra framtida noteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Intervju med vd för Lipigon Pharmaceuticals

Lipigon Pharmaceuticals utvecklar nya läkemedel för sjukdomar orsakade av rubbningar i kroppens hantering av fetter, s.k. lipidrelaterade sjukdomar. Lipigons läkemedelskandidat Lipisense är av RNA-läkemedelstyp och förhindrar cellernas tillverkning av det sjukdomsfrämjande målproteinet ANGPTL4. Detta sker genom att proteinkodande RNA förstörs redan innan målproteinet hunnit bildas. Målproteinet har en stark genetisk koppling till skadliga blodfetter och relaterade sjukdomar. Lipigon gör en företrädesemission och i samband med detta gjordes denna intervju med vd Stefan K Nilsson.

Följ oss