Tre aktuella nyemissioner

Tre företag som är aktuella med nyemissioner är JonDeTech, Ovzon och Urb-it, där de två första även står inför en notering.

JonDeTech – Utvecklar och säljer IR-sensorer med fokus på volymmarknaden. Bolagets IR-sensorer är väldigt små jämfört med konventionella och kan integreras på många olika ställen. Gör just nu en nyemission på 30 Mkr där 20 Mkr är klara på förhand. Sista teckningsdag den 14 maj och aktien noteras sedan på First North den 25 maj.

Ovzon – Erbjuder produkter och tjänster för satellitkommunikation. Företaget planerar även att skicka upp sin första egna satellit. Har nu meddelat att de ska notera sig på First North och inför det göra en nyemission på 238 Mkr och att befintliga aktier för 136 Mkr ska säljas. Exakta datum och prospekt är i skrivande stund ännu inte släppt.

Urb-it – Har utvecklat en plattform som man använder för att koppla samman frilansande personer som levererar paket i Stockholm, London och Paris med företag som vill kunna erbjuda sina kunder flexibel leverans. Bolaget har minst sagt haft en tuff utveckling. Gör just nu en nyemission på 59,6 Mkr till 1 kr per aktie, med sista teckningsdag den 11 maj.

Läs även: Svensk antennteknologi ligger helt rätt i tiden – nu kan du investera

Ovzon AB

Ovzon erbjuder produkter och tjänster för satellitkommunikation. Företaget planerar även att skicka upp sin första egna satellit.