Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

3 april 2017

Teckna aktier i SSM inför börsnoteringen

Teckna aktier i SSM inför börsnoteringen


Bostadsutvecklaren SSM Holding noterar sig på Stockholmsbörsen. Vi sammanställer vad analytikerna säger om erbjudandet att köpa aktier inför noteringen.


SSM är en bostadsutvecklare som förvärvar, utvecklar, säljer och producerar attraktiva bostäder inom stockholmsregionen. Den 6 april noterar sig SSM på Nasdaq Stockholm och inför det bjuds aktier ut till försäljning, där aktien prissätts inom intervallet 54-64 kr, med sista teckningsdag den 4 april. Nedan sammanställer vi vad analytikerna säger om erbjudandet.

Enligt prospektet kan kunder hos SEB och Avanza teckna aktier.


Placera - Teckna

Placera rekommenderar sina läsare att teckna SSM.

“Sammantaget tror vi att SSM-aktien varken kommer att rusa eller rasa efter introduktionen. Det saknas som sagt inte orosmoln kring bostadssektorn i Sverige men så länge arbetsmarknaden är stark finns det goda förutsättningar för en fortsatt bra efterfrågan. Med sin välfyllda projektportfölj känns SSM som ett intressant alternativ i sektorn och vi tycker aktien kan vara värd en chans.”

Privata Affärer - Teckna

Privata Affärer råder sina läsare att teckna SSM.

"Börsvärdet hamnar på 2165 – 2466 miljoner kr. Räknar vi med en teckningskurs på 59 kr och att vinsten per aktie stiger ytterligare en bit i år tecknar du aktien till 10-11 gånger årsvinsten. Det är i nivå med branschkollegan Besqab och SSM kan därmed få en positiv start."

SvD Börsplus - Teckna

Börsplus är inte jätteentusiastiska men kommer ändå fram till rekommendationen att teckna.

"Alla bostadsutvecklare värderas lågt så länge dagens marknadsförhållanden fortsätter råda. Tror man på kraftigt försämrad marknad ska man absolut inte äga någon bostadsutvecklare. Tror man på en hygglig bostadsmarknad även på medellång sikt så är det inte fel att äga SSM om man kan få dem runt kursen 60 kronor."


Läs även:

Teckna Actic inför börsnoteringen

Lyckad notering för Ambea - Intervju med VD

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode erbjuder ett verktyg för att bygga finansiella produkter

Bricknode är ett B2B-fokuserat företag som tillhandahåller en skalbar, molnbaserad mjukvara som gör det möjligt för finansiella företag att lansera digitala produkter i snabb takt. Plattformen gör det enkelt för kunder att bygga eller utveckla nästan vilken finansiell produkt som helst med fullständig lösning för kapitalförvaltning, aktiehandel, fonder, utlåning och inlåning. Bricknode gör en noteringsemission på 30 miljoner kronor och noterar sig på First North. Här presenteras bolaget av vd Stefan Willebrand och vice vd Erik Hagelin.

Följ oss