Teckna aktier i SSM inför börsnoteringen

Bostadsutvecklaren SSM Holding noterar sig på Stockholmsbörsen. Vi sammanställer vad analytikerna säger om erbjudandet att köpa aktier inför noteringen.

SSM är en bostadsutvecklare som förvärvar, utvecklar, säljer och producerar attraktiva bostäder inom stockholmsregionen. Den 6 april noterar sig SSM på Nasdaq Stockholm och inför det bjuds aktier ut till försäljning, där aktien prissätts inom intervallet 54-64 kr, med sista teckningsdag den 4 april. Nedan sammanställer vi vad analytikerna säger om erbjudandet.

Enligt prospektet kan kunder hos SEB och Avanza teckna aktier.

Placera – Teckna

Placera rekommenderar sina läsare att teckna SSM.

“Sammantaget tror vi att SSM-aktien varken kommer att rusa eller rasa efter introduktionen. Det saknas som sagt inte orosmoln kring bostadssektorn i Sverige men så länge arbetsmarknaden är stark finns det goda förutsättningar för en fortsatt bra efterfrågan. Med sin välfyllda projektportfölj känns SSM som ett intressant alternativ i sektorn och vi tycker aktien kan vara värd en chans.”

Privata Affärer – Teckna

Privata Affärer råder sina läsare att teckna SSM.

”Börsvärdet hamnar på 2165 – 2466 miljoner kr. Räknar vi med en teckningskurs på 59 kr och att vinsten per aktie stiger ytterligare en bit i år tecknar du aktien till 10-11 gånger årsvinsten. Det är i nivå med branschkollegan Besqab och SSM kan därmed få en positiv start.”

SvD Börsplus – Teckna

Börsplus är inte jätteentusiastiska men kommer ändå fram till rekommendationen att teckna.

”Alla bostadsutvecklare värderas lågt så länge dagens marknadsförhållanden fortsätter råda. Tror man på kraftigt försämrad marknad ska man absolut inte äga någon bostadsutvecklare. Tror man på en hygglig bostadsmarknad även på medellång sikt så är det inte fel att äga SSM om man kan få dem runt kursen 60 kronor.”

Läs även:

Teckna Actic inför börsnoteringen

Lyckad notering för Ambea – Intervju med VD

SSM Holding AB

SSM är en bostadsutvecklare som förvärvar, utvecklar, säljer och producerar attraktiva bostäder inom stockholmsregionen.