Shelton Petroleum från NGM till Nasdaq OMX Stockholm

Shelton Petroleum flyttar från NGM Equity-börsen och noterar i stället sina aktier på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap.

[b]Shelton Petroleum[/b] är ett svenskt råvaruföretag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland samt utvalda resursrika områden i Ukraina.

Shelton Petroleum är sedan tidigare noterat på NGM Equity-börsen i Stockholm. Men idag meddelade företaget att de byter börs och [u][url=http://nyemissioner.se/foretag/planerad-notering/shelton_petroleum_ab/752]noterar sina aktier på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap[/url][/u] i stället. Sista dagen för handel på NGM Equity blir den 16 november och första dagen på Nasdaq OMX planeras bli den 19 november.

[i]- Shelton Petroleum har utvecklats från ett rent prospekteringsföretag till ett bolag som genom en positiv trend i produktionen har börjat generera goda vinster från utvinning av olja i både Ryssland och Ukraina. Vi har en betydande potential i vår licensportfölj och har identifierat flera intressanta tillväxtmöjligheter på våra marknader. Flytten till en mer etablerad handelsplats är ett naturligt steg som kommer att öppna nya möjligheter för ägarna och bolaget[/i], säger Robert Karlsson, VD för Shelton Petroleum.

Nyheten att Shelton noterar sina aktier på en större börs mottogs positivt av marknaden.

Lite kuriosa i sammanhanget är att Shelton Petroleum AB tidigare hette [b]Nordic Growth Market NGM Holding AB[/b] och var det bolag som ägde NGM-börsen, innan verksamheten såldes till Börse Stuttgart Group.

Petrosibir AB

Shelton Petroleum är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Petrosibir AB hette tidigare Shelton Petroleum AB. Shelton Petroleum AB hette tidigare Petrosibir AB. Petrosibir AB hette tidigare Temporär Förvaltning i Stockholm AB. Temporär Förvaltning i Stockholm AB hette tidigare Nordic Growth Market NGM Holding AB.