Sex spännande företag mot en börsnotering

Sex spännande företag som siktar på en riktig börsnotering. AQ Group, Episurf Medical och G5 Entertainment är redan listade på mindre marknadsplatser, medan Hemfosa, Com Hem och King är i olika stadier av en nynotering.

AQ Group – En tillverkare av komponenter och system till krävande industrikunder. En riktig pärla på Aktietorget med en marketcap på omkring 1,5 Mdkr. Nu har styrelsen gett ledningen i uppdrag att ansöka om notering på Nasdaq OMX Stockholm.

Episurf Medical – Ett medicinteknik-företag som nu lämnat in en ansökan om notering på Nasdaq OMX Stockholm, vilken beräknas kunna ske under andra kvartalet. Episurf var tidigare listat på Aktietorget och idag på First North.

Com Hem – TV-, bredband- och telefoni-företaget sägs föra inledande börsnoteringsdiskussioner, med betoning på inledande. Företaget meddelade i veckan att Anders Nilsson utsetts till ny VD och Jon James till Chief Operating Officer (COO).

Hemfosa – Fastighetsbolaget har varit aktuellt för börsen en längre tid. Men nu blir det en nyemission och försäljning av befintliga aktier inför en notering på Nasdaq OMX Stockholm inom en månad.

King – Spelföretaget med Candy Crush Saga och många andra spel ska noteras på New York-börsen (NYSE), ett första prospekt har registrerats hos den amerikanska finansinspektionen. Ena dagen kom uppgiften att noteringen är lagd på is, och dagen efter registrerade King sitt prospekt. Kanske var det den juridiska omstruktureringen som lurade någon journalist. King går från att ha ett holdingbolag på Malta i toppen till att ha ett Irländskt bolag i toppen.

G5 Entertainment – Spelföretaget som alltid lyckas komma starkare ur varje omställning på den snabbföränderliga spelmarknaden. Företaget är listat på Aktietorget men förbereder sedan en längre tid tillbaka en flytt till Nasdaq OMX Stockholm Small cap.

Läs även: Fler nyheter om börsnoteringar

Com Hem AB

Com Hem erbjuder hushåll i Sverige kompletta lösningar för tv, bredband och telefoni. Basen för affären är en infrastruktur i samarbete medfastighetsägare.