Sensorer, spel, solenergi, medicinsk behandling och magasinapp mot notering

Fem företag som ska notera sina aktier är JonDeTech, Zordix, United Sun Systems, Stayble Therapeutics och Readly.

JonDeTech Sensors – Vi kan berätta att JonDeTech som gör ir-sensorer ska notera sig under andra kvartalet. Bolaget ska göra en emission på 30-40 Mkr till en pre money-värderingen på strax under 300 Mkr. De exakta villkoren är inte spikade ännu så se det som ungefärliga siffror. JonDeTech vänder sig mot volymmarknaden. Deras ir-sensorer är väldigt små jämfört med konventionella och kan integreras på många olika ställen.

Zordix – Utvecklar spel till flera av marknadens plattformar, både konsol, pc och handhållna enheter. Snö- och vattenskoterracingspel är återkommande i bolagets fokus. Zordix har inte kommunicerat någon noteringsplan, men presenterar sig för den investerande allmänheten i början av mars 2018 vilket brukar innebära att en notering ska ske.

United Sun Systems – Ett solenergiföretag som kombinerar en CSP-parabol med en stirling-motor som gör elektricitet av värmen. Ett termiskt batteri samt gasbrännare ingår även i systemet för att skapa elektricitet när solen inte lyser. Bolagets grundare berättade för några dagar sedan att de ska notera sig på First North under andra kvartalet. Det börjar bli något av en trend, solenergibolag med stirlingmotor, och ett större eller mindre inslag av CSP-parabol. Ripasso noterades i slutet av 2016 och Cleanergy ska notera sig på First North under året.

Stayble Therapeutics – Utvecklar en unik injektionsbaserad behandling mot kronisk ryggsmärta orsakad av diskdegeneration. Har inte kommunicerat någon noteringsplan, men presenterar sig för den investerande allmänheten i början av mars vilket brukar betyda noteringsplaner.

Readly – Erbjuder obegränsad digital tillgång till ett stort urval av magasin och dagstidningar till ett fast månadsbelopp. Ett företag som haft en minst sagt turbulent resa under åren som gått. Först var optimismen stor, från många håll, sedan blev det dystert då kunderna inte kom i önskad takt. Men Readly verkar ha hittat en plats på marknaden. Breakit kommer i alla fall med uppgifterna att bolaget nu ska göra en kapitalanskaffning på 100 Mkr och har en notering under 2019 i planerna.

JonDeTech Sensors AB

JonDeTech utvecklar och säljer IR-sensorer med fokus på volymmarknaden. Bolagets IR-sensorer är väldigt små jämfört med konventionella och kan integreras på många olika ställen.