Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i United Sun Systems Sweden AB
United Sun Systems Sweden AB

United Sun Systems Sweden AB
Kungsgatan 48 A
411 15 Göteborg

Hemsida:

www.unitedsunsystems.com

Verksamhet:

United Sun Systems är ett solenergiföretag som kombinerar en CSP-parabol med en stirling-motor som gör elektricitet av värmen. Ett termiskt batteri samt gasbrännare ingår även i systemet för att skapa elektricitet när solen inte lyser. Bolaget håller på att byta namn till TEXEL Energy Storage.

Ägare:

Grundaren Lars Jacobsson 70 %, Övriga (40 ägare) 30 %.

Lista:

Annat

Status:

Kommande

Tid:

Oklar status

Värdering:

Övrigt:

I mitten av februari 2018 skriver DI som har pratat med grundaren Lars Jacobsson att United Sun Systems ska notera sig på First North under andra kvartalet 2018.

Uppdatering: I mitten av maj 2018 säger Lars Jacobsson, som är grundare och vd, att de i samråd med sina rådgivare skjutit på tidsplanen för noteringen från andra till tredje kvartalet då det varit lite turbulent på börsen under våren. Huvudspåret är First North.

Uppdatering: I mitten av oktober 2018 säger vd Lars Jacobsson att planerna på en börsnotering har lagts ner, även om han inte utesluter en börsnotering längre fram. Han säger att bolaget efter positiv uppmärksamhet från USA:s energidepartement så har de blivit kontaktade av investerare, stora energi- och teknikbolag och aktörer i fordonsindustrin. Han bedömer att företaget nu kan hitta finansiering utanför börsen, som kan handla om riskkapital och/eller statligt stöd.

Uppdatering: I slutet av januari 2019 blev grundaren Lars Jacobsson intervjuad av EFN. Där berättar han att en notering kan bli aktuell om 1-1,5 år och att det då inte nödvändigtvis sker i Sverige, då bolagets fokus nu är på att installera batterier i Kalifornien, USA. Bolaget håller vid tillfället för intervjun på att byta namn från United Sun Systems till TEXEL Energy Storage. Bolaget har även bytt fokus på sin verksamhet, från att tidigare ha fokuserat på att med CSP-paraboler och sterlingmotorer omvandla solvärme till elektricitet (med viss termisk lagring) till att nu fokusera på att lagra elektricitet i termokemiska batterier. Bolaget håller på att förhandla om att ta in 180 Mkr i privat kapital.

Uppdaterat: 2020-08-27

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss