Prostatype Genomics IPO för den spekulative

Prostatype Genomics gör en IPO på First North. Affärsvärlden har gjort en analys och kommer fram till att erbjudandet inte innehåller någon rabatt och främst är till för den spekulativa investeraren.

Prostatype Genomics unika system identifierar det genetiska fingeravtrycket för prostatacancer genom att mäta information från cancerstamcellernas gener i det vävnadsprov (biopsi) som redan erhållits i samband med att patienten diagnostiserats. Genom att kombinera det genetiska fingeravtrycket med övrig information från diagnosen beräknas en så kallad P-score. Prostatype gör nu en emission på 37,5 Mkr med sista teckningsdag den 1 oktober och noterar sig sedan på First North den 27 oktober.

Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och ger det 4 av 6 i betyg, vilket ska tolkas som en neutral rekommendation. Men man är överlag positiv till bolaget och skriver att det kan vara en intressant investering på lång sikt för den riskvillige. På kort sikt ser man två faktorer som drar åt olika håll, man saknar en rabatt i erbjudandet som gör att aktien har skäl att gå upp, men noteringsmarknaden är så pass het att aktien kanske går upp ändå.

Läs även: Implanticas IPO får teckna-rekommendation av analytiker

Prostatype Genomics AB

Prostatype Genomics unika system identifierar det genetiska fingeravtrycket för prostatacancer genom att mäta information från cancerstamcellernas gener i det vävnadsprov (biopsi) som redan erhållits i samband med att patienten diagnostiserats. Genom att kombinera det genetiska fingeravtrycket med övrig information från diagnosen beräknas en så kallad P-score. Prostatype Genomics AB hette tidigare Chundsell Medicals AB.