Prisma Properties IPO gör man bäst i att avstå från anser Affärsvärlden

Wait here

Fastighetsbolaget Prisma Properties gör en IPO. Affärsvärlden har gjort en analys och anser att värdering är för hög, trots den låga risken i verksamheten.

Prisma Properties är en ledande utvecklare och långsiktig ägare av fastigheter för lågprisbutiker, dagligvaruhandel och snabbmatsrestauranger. Företaget gör nu en IPO på upp till 1 801 miljoner kronor med sista teckningsdag den 17 juni och noterar sig sedan på Nasdaq Stockholm den 18 juni.

Är Prisma Properties en bra investering?

Affärsvärlden – Teckna inte

Affärsvärlen ger rådet att avstå från IPO-erbjudandet. Man anser visserligen att det Prisma Properties är ett fastighetsbolag med låg risknivå men gillar inte prislappen. Analytikern tror inte heller på bolagets ambition att öka substansvärdet med 15 procent per år.

”Vi betraktar Prisma som ett lovande fastighetsbolag med såväl låg operativ som finansiell risknivå. Ett p/e-tal bortåt 18-20 är vad man behöver använda för att se uppsida i Prisma. Oss lockar inte det tillräckligt för att teckna aktien i noteringen, men vi kommer att följa bolaget framöver”

Prisma Properties AB

Prisma Properties är en ledande utvecklare och långsiktig ägare av fastigheter för lågprisbutiker, dagligvaruhandel och snabbmatsrestauranger.