Pepins köps upp av Norberg & Partners dotterbolag Aktiegirot

Norberg & Partners dotterbolag Aktiegirot köper Pepins som således räddas från nedläggning.

Navian Techs förvärv av Pepins blev inte av då köparen inte kunde ordna finansiering. Idag meddelade dock Pepins att Norberg & Partner Sustainable Group ABs dotterbolag Aktiegirot Sverige AB köper Pepins. Pepins har fört samtal med ett tiotal aktörer och vinnande ur detta går Aktiegirot som får köpa Pepins.

-Det här är en möjlighet som vi känner oss väldigt glada över. Uppköpet innebär att plattformen och handeln av bolagen får leva vidare, vilket är något som både jag och övrig personal på Pepins har kämpat hårt för, säger Martin N Larsson, vd för Pepins.

Aktiegirot kommer genomgå en sedvanlig ägarprövning av Finansinspektionen, vilket kan ta upp till 60 arbetsdagar från det att FI anser ansökan vara komplett. Köparen har dock förpliktat sig att finansiera Pepins verksamhet under perioden.

-Vi ser fram emot att fortsätta driva vidare Pepins verksamhet, som är uppskattad av såväl bolag som investerare. Vi tror också att förvärvet kommer att bidra med mervärde till vår redan befintliga verksamhet, säger Ivan Pavic, vd på Aktiegirot.

-På Spiltan anser vi att det här är goda nyheter. Martin med personal har ansträngt sig oerhört mycket för att verksamheten ska leva vidare, och nu är det möjligt. Likaså är det glädjande att personal får följa med till den nya ägaren, säger Göran Pallmar, vice vd på Spiltan Invest och styrelseledamot i Pepins.

Blir det dragkamp om bolagen mellan NGM och Aktiegirot?

NGM har som ambition att locka till sig nästan alla bolag på Pepins lista till sin marknadsplats Pepmarket. Det kan bli en större utmaning nu när Pepins lever vidare. 

Norberg & Partner Sustainable Group AB

Norberg & Partner Sustainable Group är en organisation med affärsidén att investera i hållbara och innovativa företag inom branscherna LifeScience, Medtech, Tech, RegTech samt råvaran skog.