Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 april 2016

Paradox Interactives VD kommenterar noteringen

Paradox Interactives VD kommenterar noteringen


Nu är det klart när Paradox Interactive noterar sina aktier på First North. Vd Fredrik Wester kommenterar orsakerna till noteringen.


Spelföretaget Paradox Interactive har sedan ett år tillbaka varit aktuellt för en notering. Då gick Per H. Börjesson på storägaren Spiltan ut och sade att de övervägde att notera företaget. Något som Paradox styrelseordförande och Spiltans investment manager Håkan Sjunnesson inte alls ville veta av. Även Paradox grundare ska ha varit negativ. Men Börjesson lyckades uppenbarligen övertyga kompanjonerna, för i början av detta år kom uppgiften att Paradox ska noteras innan sommaren.

Idag blev så datumet offentligt, den 31 maj ska aktierna börja handlas på First North. Inför det kommer ägarna att sälja befintliga aktier via den nya crowdfundingplattformen Pepins. Swedbank Robur har även åtagit sig att köpa aktier för 60 Mkr.

Nedan kommenterar Paradox vd Fredrik Wester varför de ska notera sig i en intervju i EFN. Här på Nyemissioner.se tror vi dock fortfarande att huvudorsaken till noteringen är att Spiltan vill ha en marknadsvärdering på sitt innehav.

Läs om fler kommande noteringar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss