Paradox Interactives VD kommenterar noteringen

Nu är det klart när Paradox Interactive noterar sina aktier på First North. Vd Fredrik Wester kommenterar orsakerna till noteringen.

Spelföretaget Paradox Interactive har sedan ett år tillbaka varit aktuellt för en notering. Då gick Per H. Börjesson på storägaren Spiltan ut och sade att de övervägde att notera företaget. Något som Paradox styrelseordförande och Spiltans investment manager Håkan Sjunnesson inte alls ville veta av. Även Paradox grundare ska ha varit negativ. Men Börjesson lyckades uppenbarligen övertyga kompanjonerna, för i början av detta år kom uppgiften att Paradox ska noteras innan sommaren.

Idag blev så datumet offentligt, den 31 maj ska aktierna börja handlas på First North. Inför det kommer ägarna att sälja befintliga aktier via den nya crowdfundingplattformen Pepins. Swedbank Robur har även åtagit sig att köpa aktier för 60 Mkr.

Nedan kommenterar Paradox vd Fredrik Wester varför de ska notera sig i en intervju i EFN. Här på Nyemissioner.se tror vi dock fortfarande att huvudorsaken till noteringen är att Spiltan vill ha en marknadsvärdering på sitt innehav.

Läs om fler kommande noteringar

Paradox Interactive AB

Paradox Interactive är en utvecklare och förläggare av digitala spel, med en stor tonvikt på strategispel.