Nyemission i livsmedel, dental, olja och hårvård

Aktuella nyemissioner i företag verksamma inom livsmedel, olja, hårvård och dental-produkter. Shamaran Petroleum, Rootfruit, Doxa, AMAE och Scandinavian Organics. En intressant blandning.

Doxa – Det uppsalabaserade dentalföretaget som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Gör en garanterad företrädesemission den 3-18 november. Emissionen görs till en värdering som gör att den är värd att titta närmare på. Presenterar sig i Stockholm den 3 november.

Rootfruit – Chipstillverkaren som satsar på chips av lite högre kvalitet listar sig på Aktietorget den 1 december och gör inför det en nyemission på 6 Mkr mellan 9 oktober – 3 november. Intressant tillskott, de flesta svenska varumärkena inom livsmedel som funnits på börsen har annars lämnat landet.

Scandinavian Organics – Vi har tidigare skrivit om att hönsen gör comeback på de svenska tallrikarna. Nu har även nyemissionen presenterats som görs den 16-30 oktober. Till skillnad från vad vi antog från början så ska bolaget inte lista sig på First North, utan på Aktietorget.

AMAE Skandinavia – Designar, marknadsför och säljer hårvårdsprodukter av premiumkvalitet vilka säljs hos de bättre hårdvårdssalongerna. Gör en nyemission tom den 27 oktober inför sin listning på Aktietorget. Ola Öhman på Aktiespararna rekommenderar att man klipper till.

ShaMaran Petroleum – Det kanadensiska oljebolaget verksamt i Kurdistan meddelade nyligen att de ska göra en nyemission som ska inledas i slutet av december. En företrädesemission på hela 75 miljoner kanada-dollar. Det togs inte emot väl på aktiemarknaden.

ShaMaran Petroleum Corporation

ShaMaran Petroleum är ett Kanadensiskt oljebolag verksamt i Kurdistan.