Nio noteringar som närmar sig

Nio företag som närmar sig en notering av sina aktier är Alpcot, Resqunit, Norva24, Nivika Fastigheter, Momentum Software Group, Journey Group, Sonat, W5 Solutions och Oxcia.

I föregående nyhetsbrev skrev vi om en handfull bolaget som ska notera sig, nedan är ytterligare nio små och stora bolag som ska notera sig.

Alpcot – Erbjuder är verksamt inom kapitalförvaltning och digitala plattformar inom relaterad verksamhet. Vi har tidigare skrivit om att Alpcot ska notera sig på First North via ett nytt skalbolag från Effnetplattformen. Nu är allt klart och den 24 november sker noteringen på First North.

Resqunit – Ett norskt företag som utvecklar och säljer fiskburar som fångar fisk på ett nytt sätt. De är uppkopplade och om de kommer bort flyter de upp till ytan. Noterar sig på First North den 26 november.

Norva24 – Ett slamsugningsföretag med verksamhet i Norden och Tyskland. Ska nu notera sig på Nasdaq Stockholm till en post-money-värdering på 6,9 miljarder kronor. Det pratades om en notering redan i början av året och då ska en värdering på över 10 miljarder kronor ha funnits i planerna. Swedbank Robur Fonder, DNB Funds Management, Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt och Skandia Fonder, samt Carnegie Fonder har åtagit sig att förvärva aktier i noteringserbjudandet för upp till 1 245 Mkr.

Nivika Fastigheter – Ett kassaflödesorienterat fastighetsbolag som förvärvar och förvaltar fastigheter. Ska notera sig på Nasdaq Stockholm under första halvan av december och innan det genomföra ett noteringserbjudande.

Momentum Software Group – Erbjuder molnbaserade fastighetssystem till svenska fastighetsägare. Ska notera sig på First North innan året är slut. Lannebo Fonder, Enter Fonder, JoFam (ett investmentbolag som ägs av Per Josefsson med familj) och Öhman Fonder har åtagit sig att förvärva aktier i noteringserbjudandet motsvarande ett totalt värde om 185 Mkr.

Journey Group – I början av september 2021 skrev Resume att Raw Digital och Omega Media går samman under namnet Journey Group. I slutet av november ska bolaget presentera sig för småsparare vilket borde innebära att en notering ska ske.

Sonat – Gör någonting inom logistik-system och tillhörande tjänster. Bolaget höll en bolagsstämma för några dagar sedan där man gjorde sig redo för en notering och i början av december presenterar man sig för småsparare.

W5 Solutions – Levererar högteknologiska system och lösningar till svenska och internationella myndigheter och företag inom försvar och samhällsskydd. Vi skrev för några veckor sedan att detta företag ska noteras och nu har bolaget själva kommunicerat saken. Det blir en notering på First North och en noteringsemission på 35 Mkr inför det.

Oxcia – En pionjär inom oxidativa DNA-skador och DNA Damage Response (DDR) med fokus på att utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller inflammation. För några dagar sedan meddelade bolaget att de planerar för en notering.


Läs även:

SignUp Softwares notering får teckna-rekommendation

En handfull noteringar närmar sig

Innovativa vägglusspecialisten Nattaro Labs ökar expansionstakten och noterar sig

Oxcia AB

Oxcia är en pionjär inom oxidativa DNA-skador och DNA Damage Response (DDR) med fokus på att utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller inflammation.