Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

20 november 2021

SignUp Softwares notering får teckna-rekommendation

SignUp Softwares notering får teckna-rekommendation


SignUp Software är ett mjukvaruföretag för elektronisk leverantörsfakturahantering. Gör nu en IPO på First North som får en teckna-rekommendation av Affärsvärldens analytiker.


SignUp Software är ett mjukvaruföretag som erbjuder en heltäckande lösning, ExFlow, för elektronisk leverantörsfakturahantering inbyggd i Microsofts affärssystem Dynamics. Företaget gör nu en noteringsemission på upp till 201,25 Mkr och noteras sedan på First North den 24 november. Hur ska då en investerare agera?

Inför noteringserbjudandet har tre investerare åtagit sig att, under vissa villkor och till samma pris som övriga investerare, teckna aktier motsvarande ett totalt värde om 105 Mkr. Creades via kapitalförsäkring: 40 MSEK, Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Asset Management): 40 MSEK, Nordea Asset Management: 25 MSEK.

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation trots att man anser att prislappen är hög.

"Potentialen i vårt huvudscenario är lite för klen för ett köpråd normalt sett. Här tror vi ändå att oddsen för det mer optimistiska scenariot är bättre än vanligt. Dessutom tar vi ingen höjd för eventuella värdeskapande förvärv, som nog ligger i planen för Signup. Därför lutar vi åt att aktien ändå är värd att teckna. Affärsvärlden noterar även att Altor investerade i ett likande bolag, Palette Software, med liknande strategi i somras. Vi känner inte till prislappen. Vårt intryck är att Signup håller högre kvalitet än det bolaget. Vårt råd blir att teckna"


Läs även:

Noteringen av Opter får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

Välkända e-handelsföretaget Bubbleroom mindre intressant som investering enligt analytiker

Innovativa vägglusspecialisten Nattaro Labs ökar expansionstakten och noterar sig

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Norva24

IPO-intervju med vd för Norva24

Norva24 är verksamt inom infrastruktur under mark, närmare bestämt inom slamsugning och andra rörtjänster i Norden och Tyskland. Företaget gör nu en IPO på Stockholmsbörsen och i samband med detta gjordes denna intervju med vd Henrik Damgaard.

Följ oss