Mobilspelsföretagen som är noterade i Sverige

Gaming på mobiler är hett och vi har därför gjort en sammanställning över alla mobilspelsföretag som har sina aktier noterade i Sverige. Bolagen är ordnade efter marketcap från högst till lägst.

G5 Entertainment

Marketcap: 4 467 Mkr
Marknad: Nasdaq Stockholm

G5 Entertainment noterade sig för över 14 år sedan och har haft en resa som gått både upp och ner. Idag är företaget en etablerad aktör inom genrer som match-3 och hidden object. Bolaget har nu framgångar med spel som man äger till 100%. Det senaste året har aktien rör sig mellan 67,1 – 607,5 kr per aktie och stängde igår på 505 kr.

MAG Interactive

Marketcap: 1 100 Mkr
Marknad: First North

MAG Interactive är en ledande mobilspelsutvecklare som fokuserar på sociala casualspel med fokus på ordspel och har även adderat triviaspel. Bolaget hade en tråkig utveckling efter noteringen för drygt tre år sedan men hittade med tiden formen vilket även har återspeglats i bolagets aktiekurs.

Flexion Mobile

Marketcap: 829 Mkr
Marknad: First North

Flexion Mobile skiljer sig från resten av mobilspelsföretagen då de inte är en utvecklare av spel utan en distributör. Företaget har en plattform för Android-spel som gör det enkelt att distribuera dem till marknadens olika appbutiker. I västvärlden dominerar Google Play men globalt så finns det många olika appbutiker för Android. Flexion skriver avtal med spelutvecklare/-publicister om att distribuera deras spel på marknader som de själva inte är verksamma på.

Qiiwi Games

Marketcap: 615 Mkr
Marknad: Spotlight

Qiiwi Games är fokuserad på trivia, match-3 och word/puzzle. Har precis gjort en riktad emission på 66,5 Mkr. Flyttar sin notering till NGM Nordic SME den 16 mars.

Safe Lane Gaming

Marketcap: 458 Mkr + 100 Mkr
Marknad: NGM Nordic SME

Safe Lane Gaming är ett helt nytt mobilspelsföretag som i hög takt förvärvar spel och spelföretag. Under söndagskvällen presenterade Safe Lane Gaming sin senaste affär där man ska köpa Raketspel för 223 Mkr plus möjlig tilläggsköpeskilling. Bolaget marketcap var igår 458 Mkr, men eftersom man delvis ska betala köpet av Raketspel med aktier så bör man addera det till marketcap.

Nitro Games

Marketcap:192 Mkr
Marknad: First North

Nitro Games har haft en turbulent resa men under förra året började det vända. Först fick man uppdrag av Avalanche Studios och sedan investerade det företagets ägare, Nordisk Film Games, en större summa i Nitro Games. För en dryg vecka sedan fick man i uppdrag av Snap att göra ett spel till Snapchat vilket aktiemarknaden blev entusiastisk över.

Three Gates

Marketcap: 56 Mkr
Marknad: NGM Nordic SME

Three Gates är ett knepigt företag, hittills har inget av bolagets spel blivit något, men man har samtidigt gjort kontinuerliga förvärv så en hel del har förändrats. Nu har Three Gates gått från att ha en utvecklingsstudio till att ha en mindre grupp av verksamheter. Som ett led i denna förändring kommer Three Gates även att byta namn till Jumpgate.

Gold Town Games

Marketcap: 39 Mkr
Marknad: NGM Nordic SME

Gold Town Games utvecklar och publicerar sportmanagerspel. Företaget har hittills lanserat två spel, World Hockey Manager och World Football Manager. Gold Town Games blev under 2020 även majoritetsägare i Sideline Labs som utvecklar ett American Football-spel baserat på Gold Town Games spelplattform W3XM.

G5 Entertainment AB

G5 Entertainment producerar högkvalitativa innovativa mobilspel åt världens ledande förlag och utvecklar lösningar för operatörer av trådlösa nätverk, innehållsleverantörer och mediaföretag.