Maven Wireless IPO får neutral rekommendation av analytiker

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på Maven Wireless IPO och kommer fram till en neutral rekommendation.

Maven Wireless erbjuder lösningar för trådlös inomhustäckning. Produkterna säkerställer trådlös täckning för såväl kritiska tjänster som konsumenttjänster och används i tunnlar, tåg, tunnelbanor, arenor, byggnader och mer. Företaget gör nu en IPO på 84,3 miljoner kronor och noterar sig sedan på First North den 10 juni.

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger en neutral rekommendation.

”Maven-aktien säljs ut till hög värdering och det vill till att tillväxtlyftet kommer som ledningen ser framför sig. Annars är nedsidan blodig. Samtidigt är det imponerande att bolaget börjat från noll 2016, utvecklat helt nya produkter som idag används av kvalitetsmedvetna kunder som Telenor. Det ger de ambitiösa planerna trovärdighet. Värderingen, att vissa befintliga ägare säljer och att telekomindustrin generellt sett är väldigt konkurrensutsatt är nackdelar. Affärsvärlden stannar i ett neutralt råd inför noteringen. Aktien kan vara värd att hålla koll på”


Läs även:

Affärsvärlden avråder från att teckna Ngenics IPO

Sex noteringar i närtid och senare under 2021

8 nya kommande noteringar

Maven Wireless Sweden AB

Maven Wireless erbjuder lösningar för trådlös inomhustäckning. Produkterna säkerställer trådlös täckning för såväl kritiska tjänster som konsumenttjänster och används i tunnlar, tåg, tunnelbanor, arenor, byggnader och mer.