Mat och dryck som ska noteras under 2022

Två livsmedelsföretag som ska noteras i år är Nordic Rice och AgentVegan. Två dryckesföretag som ska noteras är Contemporary Wines och High Coast Distillery.

Nordic Rice – Importerar, förädlar och säljer ris. Meddelade i höstas att de ska notera sig under första kvartalet 2022.

Contemporary Wines – Ett vinhus som äger sina egna varumärken och har fokus på att sälja till Systembolaget. Ska notera sig under våren.

AgentVegan – Under varumärket Stacky’s utvecklar och säljer företaget vegansk mat som inte försöker efterlikna kött. Där många företag vänder sig till en hipp storstadsmedelklass med bra inkomst så har Stacky’s produkter en prisnivå som kan tilltala alla. Personerna bakom har byggt upp verksamheter tidigare. AgentVegan gör nu en pre-IPO på 10 Mkr och siktar på en notering på Spotlight till hösten.

High Coast Distillery – En producent av single malt whisky vid sitt destilleri i Bjärtrå. Siktar på att notera sig på en MTF-lista under våren. Handlas idag på Pepins Alternativa.

Läs även:

Sju kommande noteringar i närtid och under våren

Fem börsnoteringar under 2022 att hålla ögonen på

Smart Valor – en fullservice-plattform för blockchain-tillgångar

AgentVegan Sverige AB

AgentVegan med varumärket Stacky’s utvecklar och säljer vegansk mat. Bolagets produkter kan ersätta kött i maträtter, men produkterna försöker inte efterlikna kött.