Lyckegårds IPO får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Lyckegård, som gör maskiner för ogräshantering i jordbruket, gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker ger en neutral rekommendation.

Lyckegård utvecklar och säljer mekaniska lösningar för hantering av ogräsproblem i främst spannmålsodling. Vidare erbjuder bolaget kunskap och redskap för sådd, harvning, kultivering och gödselmyllning för den hållbare lantbrukare. Företaget gör nu en noteringsemission på 32,4 Mkr till 5,95 kr per aktie och noterar sig sedan på First North den 21 februari. Men vad säger analytikerna?

Affärsvärlden – Neutral

Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och kommer fram till en neutral rekommendation.

”Lyckegård är ett ambitiöst bolag och har hittat en intressant nisch. Kanske kan bolaget bli en ESG-vinnare. Lyckas de vända till vinst och fullfölja sina långsiktiga planer blir det en bra aktie. Vi stannar dock i ett neutralt råd här och nu”


Läs även:

Tre köpvärda aktier enligt Börsveckan

Smart Valor – en fullservice-plattform för blockchain-tillgångar

Fem börsnoteringar under 2022 att hålla ögonen på

Lyckegård Group AB

Lyckegård utvecklar och säljer mekaniska lösningar för hantering av ogräsproblem i främst spannmålsodling. Vidare erbjuder bolaget kunskap och redskap för sådd, harvning, kultivering och gödselmyllning för den hållbare lantbrukare.