Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 november 2020

Luxbrights notering får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Luxbrights notering får neutral rekommendation av Affärsvärlden


Luxbright, som utvecklar en ny typ av röntgenrör, gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger det en neutral rekommendation.


Luxbright är ett teknikföretag med fokus på att utveckla och kommersialisera en ny generations röntgenrör. Luxbright gör nu en noteringsemission på 35,8 Mkr som pågår t.o.m. 5 november och noteras sedan på First North den 19 november.

Ett fyrtiotal investerare, inklusive Lindeblad Venture AB och Daniel Johnsson via Quiq Distribution Holding AB har åtagit sig att förvärva Units i erbjudandet för sammanlagt cirka 27,5 miljoner SEK. Men hur ska andra investerare agera?

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden ger erbjudandet 3 av 6 i betyg, dvs en neutral rekommendation.

"Satsningen verkar trovärdig, marknaden är attraktiv men det är ännu en öppen fråga vilken marknadsacceptans bolagets produkter får."

Affärsvärldens analytiker lyfter fram att ägarbilden är ett minus där insiderägandet är lågt och att endast 44 procent av aktierna är under lock-up.


Se även: IPO-intervju med Luxbright

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Genetic Analysis

IPO-intervju med vd för Genetic Analysis

Genetic Analysis affärsmodell är att utveckla, dokumentera, tillverka och marknadsföra IVD-produkter (In vitro-diagnostik) genom en egen värdekedja. Företaget gör nu en IPO på Spotlight och här blir vd Ronny Hermansen intervjuad.

Följ oss