Krypto-ETF-fonder, gaming-tillbehör, mobilapp och SPAC ska noteras under 2021

Fyra företag som ska noteras under 2021 är CoinShares, Fractal Gaming Group, Truecaller och en SPAC från Carnegie.

CoinShares – En finansiell aktör inom kryptovalutor. Bolaget tillhandahåller ett spektrum av ETF-fonder på olika kryptovalutor. Vidare tillhandahåller man tjänster på området, som handelsstrategier, rådgivningstjänster, index och likviditetstjänster. Nyemissioner.se kunde i veckan avslöja att de ska notera sig på First North inom kort.

Fractal Gaming Group – Ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bolaget säljer bland annat datorchassin, nätaggregat och kylningsprodukter. I veckan meddelade Fractal att de ska noteras på First North. Bolagets IPO kommer enbart att bestå av befintliga aktier. Carnegie är Sole Global Coordinator och Joint Bookrunner. ABG Sundal Collier är Joint Bookrunner. Litorina IV-fonden är huvudägare.

Truecaller – Erbjuder en mobilapp för att göra mobilupplevelsen bättre. Tjänsten gör det möjligt hitta telefonnumret till den man vill ringa utan officiella telefonkataloger, blockera personer och mycket mer. Appens största marknad är sedan länge Indien. I mitten av januari 2021 skrev Di Digital att Truecaller tidigarelägger sin noteringsplan till 2021. Användartillväxten ökade till 25 % under 2020 och det totala antalet användare är uppe i 267 miljoner. Vd Alan Mamedi säger även till Di Digital att de uppnådde vinst under 2020. Vi har ingen färsk uppgift om värdering men hösten 2018 var den 6,8 miljarder kronor.

Carnegie SPAC – Den tydligaste noteringstrenden i USA det senaste året har varit SPACs (Special Purpuse Acquisition Company) där bolagsskal med kassa noteras för att senare köpa en verksamhet. Nasdaq Nordic har sedan i höstas arbetat på att uppdatera regelverket så att det även blir möjligt att notera SPACs i Sverige och på måndag ska det nya regelverket gå live. Först ut med att notera en SPAC här är enligt Affärsvärldens skvallersida Carnegie.


Läs även:

Betalningsjätten Trustly uppges välja Stockholm för sin börsnotering

Två klassiska företag mot börsnotering under 2021

Fractal Gaming Group AB

Fractal är ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bolaget säljer bland annat datorchassin, nätaggregat och kylningsprodukter.