KlaraBo får en teckna-rekommendation av analytiker

Fastighetsbolaget KlaraBo gör en IPO på Nasdaq Stockholm. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger en teckna-rekommendation, vilket även Börsveckan gör.

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet. Strategin är att i regioner med befolkningstillväxt och stark arbetsmarknad förvärva befintliga bostadsfastigheter liksom mark för nyproduktion. Företaget gör nu en noteringsemission på 862,5 Mkr och noterar sig på Nasdaq Stockholm den 2 december. Hur ska då en investerare agera?

Clearance Capital, Länsförsäkringar Fondförvaltning, M2 Asset Management AB och Fonden ODIN Eiendom har åtagit sig att teckna aktier i noteringerbjudandet motsvarande ett totalt belopp om 540 Mkr.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger i en analys en teckna-rekommendation då man tycker att prislappen är tilltalande.

”Vi gillar att bolaget drivs av personer med relevant bakgrund från Victoria Park. Det finns också flera starka ägare i bolaget, även om det återstår att se exakt hur långsiktiga alla är. Till nackdelarna hör det spretiga beståndet som finns utspritt på många mindre orter varav flera viktiga som Bollnäs och Ronneby nästan helt saknar befolkningstillväxt. Även renoveringsmodellen kan ses som plus eller minus, även om den lockar rent finansiellt. Detta är inte någon favoritaktie, men det rabatterade priset gör att noteringen lockar i en övrigt ganska dyr fastighetssektor. Rådet blir att teckna Klarabo”

Börsveckan – Teckna

Börsveckan ger en teckna-rekommendation till KlaraBo. Man anser att bolaget är välskött och att prislappen är rimlig.

 

Läs även:

Affärsvärlden försiktigt positiva till Nordic Asia Investment Groups IPO

6 noteringar som närmar sig

Kvix streamingplattform revolutionerar välmående

KlaraBo Sverige AB

KlaraBo förvärvar, förädlar, uppför och förvaltar attraktiva bostäder med rimliga hyror. Det gör man genom att förvärva eller uppföra bostadsfastigheter på tillväxtorter i Sverige. Vid nyproduktion uppför de snabbt och enkelt bygga kostnadseffektiva och ytsmarta egenutvecklade KlaraBo-hus.