Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 september 2019

Investeringar, identifiering, spel och esport mot notering

Investeringar, identifiering, spel och esport mot notering


Fem företag som planerar en notering av sina aktier är EQT, ZignSec, Onoterat, Adventure Box och Esports Pulze.


Onoterat - Erbjuder företagsrådgivning och finansieringslösningar till svenska tillväxtbolag och förvaltar en egen portfölj av främst onoterade aktier. Portföljen består bland annat av aktier i ett flertal gamingbolag, bland annat 5 procent i Sozap. Gör en mindre noteringsemission med sista teckningsdag den 24 september och noterar sig på NGM Nordic-MTF den 15 oktober.

EQT - Det stora private equity-bolaget där Investor äger en betydande andel kommer äntligen i mål med sin börsnotering. Aktier för ca 13 miljarder kronor erbjuds med sista teckningsdag den 20 september och noteras på Stockholmsbörsen den 26 september.

ZignSec - Erbjuder en id-plattform så att företag kan säkerställa identiteten på sina kunder. Ska notera sig inom någon månad.

Adventure Box - Utvecklar och driver onlineplattformen Adventure Box där användarna både kan skapa och spela spel. Ska under hösten notera sig på First North utan att göra en nyemission i samband med detta.

Esports Pulze - Verksamt inom e-sportssegmentet där man erbjuder spelare att tävla om prispengar och andra priser. Spelare på alla nivåer kan ansluta sig till automatiserade turneringar och utmaningar. Har nyligen gjort en private placement på 17,5 Mkr och planerar att göra en publik emissoin och notera sig under 2020. Verksamheten låter inte helt olik den från möjliga noteringskandidaten G-Loot.

 

Läs även: Fastigheter, investeringar, gaming och internettjänster mot notering

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Lipum

IPO-intervju med vd för Lipum

Intervju med Einar Pontén, vd för bioteknikföretaget Lipum i samband med IPO på First North. Lipum har utvecklat SOL-116 som är en biologisk läkemedelskandidat för behandling av sjukdomar som reumatoid artrit (RA) och juvenil idiopatisk artrit (JIA).

Följ oss