Installationsföretaget Gosol bromsar och väntar på att konkurrenter går i konkurs

Mörk himmel utan sol

Installationsföretaget Gosol Energy Group bromsar och väntar på att konkurrenter försvinner från marknaden och att efterfrågan kommer tillbaka.

Installationsföretaget Gosol Energy Group som noterades för drygt sju månader sedan sätter nu foten på bromspedalen. Marknaden för installation av solceller och batterier hos privatpersoner har blivit svag och Gosol har därför dragit ner på sina kostnader, främst i form av personal. Bolaget uppskattar att man nu behöver omkring 45 miljoner kronor i intäkter på kvartalsbasis för att kunna ha ett positivt rörelseresultat.

Gosol bedömer att marknaden kan bli fortsatt svag även efter sommaren men att företaget är väl rustat för en fortsatt lönsam expansion när marknaden väl vänder. Bolaget ser nu att konkurrenter rensas bort från marknaden och att företag går i konkurs. I ett längre perspektiv gör Gosol bedömningen att efterfrågan på bolagets produkter och tjänster är stor.

Gosol bedömer även att villamarknaden inom ett fåtal år kan stå på egna ben, helt utan bidrag. Den bedömningen tror Nyemissioner.se är högst vansklig. Villaägare får idag enorma subventioner för sina solceller, utan dessa skulle kalkylen bli enormt mycket sämre. Samtidigt är det svårt att se att alla subventioner skulle tas bort, det är få partier som skulle vinna röster på sådana beslut.

Gosol Energy Group AB

GoSol är en helhetsleverantörer av energilösningar som solceller och batterilagring för privatpersoner och företag. Gosol Energy Group AB hette tidigare Renewable Ventures Nordic 3 AB.