Hotellföretag, tinnitus, premiuminteriör, SPAC och självkörande fordon mot notering

Fem företag som ska notera sina aktier är First Hotels, Duerity, Embellence Group, ACQ Bure och Einride.

First Hotels – En tjänsteleverantör till hotellkedjor och erbjuder marknadsförings-, sälj- och distributionstjänster till dessa. Bolaget äger varumärket First Hotels. First Hotels noterar sig genom att ta över Dome Energy-skalet som är noterat på First North.

Duerity – Utvecklar produkter och tjänster mot tinnitus under varumärket Tinearity. Planerar att notera sig på First North under våren. Se video där vd presenterar verksamheten.

Embellence Group – Har en house of brands-strategi inom premiuminteriör. Byggt på premiumtapeter och sedan har gruppen adderat hemindredingstextil, kuddar och mattor. Nyhetsbyrån Direkt skrev i veckan att företaget, som har Litorina som huvudägare, ska noteras i närtid.

ACQ Bure – Ett förvärvsbolag (SPAC) etablerat av Bure Equity AB. Potentiella målbolag innefattar primärt onoterade, hållbara, nordiska högkvalitativa företag med ett bolagsvärde uppgående till cirka 3–7 miljarder kronor, och som verkar på marknader med stor potential eller på nischmarknader där målbolaget har en ledande position. Bure ser alltså i skrivande stund ut att bli först med att notera en SPAC i Sverige och då på Stockholmsbörsen närmare bestämt. En noteringsemission på 3,5 miljarder kronor kommer att göras. Till skillnad från de relativt vilda och dyra SPAC-bolagen i USA så är Bures SPAC snällt prissatt och någon vild berg- och dalbana gällande aktiekursen ska man nog inte heller räkna med.

Einride – Ett transportföretag som utvecklar T-poden, ett fordon som är själv- och fjärrstyrt. Bland investerarna finns EQT Ventures, NordicNinja VC, Ericsson Ventures, Norrsken Foundation, Plum Alley Investments och Plug and Play Ventures. Techcrunch skrev i veckan, men hänvisning till uppgifter, att Einride söker en finansiering på 75 miljoner USD och även överväger en börsnotering via en SPAC.


Läs även:

Idun Industriers noteringserbjudande får en teckna-rekommendation av Affärsvärlden

RugVista-noteringen får en teckna-rekommendation av analytiker

Välkända och okända företag noterar sig

Einride AB

Einride är ett transportföretag som utvecklar T-poden, ett fordon som är själv- och fjärrstyrt.