Gaming och hushållsprodukter noteras i närtid, grönsaksodlare byter marknadsplats

Mindark noteras, Ecomm och Refine Group gör en dubbel omvänd notering, Agtira flyttar sin notering till First North.

Mindark – Gamingbolag i Göteborg som driver MMORPG-plattformen Entropia Universe. Bolagets spelvärld har varit online sedan 22 år tillbaka och en notering har planerats sedan 2005. Nu slår man till med en direktnotering på Spotlight den 27 januari.

Ecomm och Refine Group – Ett ovanligt upplägg med en dubbel omvänd notering. Vi har tidigare skrivit att Ecomm ska noteras på First North via ett omvänt förvärv av Spherio Group-skalet. Men nu adderas ytterligare ett förvärv i noteringen. Spherio Group AB töms på verksamhet vilket är vanligt, och sedan köper man Ecomm Holding AB i ett omvänt förvärv, en transaktion som i skrivande stund ännu inte är klar, och under förutsättning att det omvända förvärvet genomförs så genomförs det omvända förvärvet av Refine Group AB. Det är alltså två olika företag som lyfts in i ett skal där ägandet i grova drag blir Refine Groups ägare 60 % och Ecomms ägare 40 %. Refine Group hette tidigare Empire Sweden och var en gång i tiden Ian Wachtmeisters verksamhet. Verksamheten fanns tidigare i det noterade bolaget Empire AB, innan den knoppades av till Empire Sweden och Empire-skalet användes för att notera KakelMax.

Agtira – Bygger och driver växthus för odling året runt. Invigde förra veckan ett växthus vid ICA Maxi i Östersund där det nu odlas gurkor och tomater och senare i år tillkommer lax. Noterades är 2017 på NGM Nordic SME under namnet Peckas Naturodlingar, i slutet av januari flyttar man noteringen till First North.


Läs även: 6 kommande noteringar under 2023

Refine Group AB

Refine är en varumärkeskoncern som skapar, utvecklar och accelererar livsstilsvarumärken inom den digitala handeln. Refine Group AB hette tidigare Spherio Group AB. Spherio Group AB hette tidigare Ytrade Group AB och använde då namnet Yaytrade.