Gaming och fastigheter noteras under oktober

Tre företag som ska notera sina aktier under oktober är Media and Games Invest, Wästbygg och Offentliga Hus.

Media and Games Invest – En tysk koncern av gamingbolag som växer både organiskt och genom förvärv. Stängde den sista september en private placement på 300 Mkr och noterar sig den 6 oktober på First North. Det är en parallellnotering till den notering på Scale-listan på Frankfurtbörsen (XETRA Exchange) bolaget har sedan tidigare.

Wästbygg – Ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag som är verksamt på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar. Rutger Arnhult är huvudägare. Gör nu en IPO på 1 093 Mkr med sista teckningsdag den 9 oktober och noteras på Nasdaq Stockholm den 13 oktober. Börsveckan ger erbjudandet en teckna-rekommendation.

Offentliga Hus – Har som affärsidé är att förvalta och förädla samhällsfastigheter med det offentliga som fortsatt hyresgäst. Ägs till 50 % av Fastator. Noteringserbjudandet förväntas omfatta nyemitterade aktier i bolaget uppgående till ett belopp om cirka 750 Mkr samt befintliga uppgående till ett belopp om cirka 750 miljoner kronor. Erbjudandet förväntas presenteras inom någon dag med efterföljande notering på First North.

Läs även: 6 företag som ska notera sig på Stockholmsbörsen under 2020

Offentliga Hus i Norden AB

Offentliga Hus affärsidé är att förvalta och förädla samhällsfastigheter med det offentliga som fortsatt hyresgäst.