Fyra kommande noteringar i närtid

Fyra företag som planerar att notera sina aktier i närtid är SSM Holding, Actic Group, International Petroleum Corporation och Bambuser.

SSM Holding – Bostadsutvecklare som förvärvar, utvecklar, säljer och producerar attraktiva bostäder inom stockholmsregionen. Den 6 april noteras bolaget på Nasdaq Stockholm. Teckning av aktier från 28 mars till 4 april.

Actic Group – En nordisk hälso- och fitnesskedja. Fokus är på marknaderna Sverige, Norge och Tyskland, men företaget har även närvaro i Finland, Island och Österrike. Det är nu klart att Actic noteras på Nasdaq Stockholm den 7 april. Teckning av aktier är öppen 29 mars – 5 april.

International Petroleum Corporation – Lundin Petroleum-avknoppningen med en samling oljetillgångar noteras på First North i början av april och flyttar sedan till Nasdaq Stockholms huvudlista tidigaste under augusti.

Bambuser – Det verkar som att Bambuser ska notera sig på någon av MTF-listorna under våren. Vi började ana att så var fallet tidigare under mars och nu kan vi se att bolaget i slutet av mars och början av april 2017 ska presentera sig för småsparare. Bambuser är ett svenskt företag som var tidigt ute med att vem som helst kunde filma och livestreama video med mobilen. Bolaget fick mycket uppmärksamhet när de lanserade tjänsten och fick sedan ett nytt uppsving under den arabiska våren då många använde tjänsten för att visa vad som hände. Men man var nog något tidigt ute och någon direkt affärsmodell fanns nog inte. Till skillnad från så många andra företag överlevde och utvecklades Bambuser. Idag tillhandahåller man infrastrukturen till företag som vill filma, hantera och distribuera livevideo i sina egna appar och kanaler. Ska bli intressant att läsa vad som står i memorandumet.

Läs även: Teckna Ambea inför börsnoteringen

Bambuser AB

Bambuser utvecklar och erbjuder en teknologiplattform för mobil video till organisationer och apputvecklare. Plattformen kan användas för att skapa, hantera och distribuera video.