Fyra aktuella nyemissioner

Fyra aktuella nyemissioner är stamcellsföretaget NextCell Pharma, onlineapoteket iApotek, operationssystemföretaget Ortoma och skandalföretaget Eltel.

NextCell Pharma – Utvecklar möjligheterna med stamceller inom flera olika områden. Noterar sig på Aktietorget den 13 juli. Gör en nyemission på 25 Mkr med sista teckningsdag den 12 juni. Läs vår tidigare intervju med VD.

iApotek – Ett onlineapotek för receptfria läkemedel, niktotinläkemedel och kosmetikprodukter. I bolaget ingår även Shave It som säljer rakhyvlar via abonnemang online. Noteras på Aktietorget den 28 juni och gör inför det en liten emission på 3,3 Mkr med sista teckningsdag den 13 juni.

Ortoma – Ortoma utvecklar operationssystem för planering och positionering av ledimplantat vid höftleds-, knäleds- och ryggkirurgi. Ortoma är sedan 2014 noterat på Aktietorget och gör nu en nyemission på 48 Mkr med sista teckningsdag den 15 juni.

Eltel – Bolaget som planerar, bygger och underhåller el- och telenät. Noterades år 2015 och måste nu göra en nyemission efter en katastrofal utveckling som sannolikt kommer att få rättsliga efterspel. Gör en emission på 1,5 Mdkr till 16 kr per aktie med sista teckningsdag den 22 juni.

iApotek Int AB

iApotek är ett onlineapotek för receptfria läkemedel, niktotinläkemedel och kosmetikprodukter. I bolaget ingår även Shave It som säljer rakhyvlar via abonnemang online.