Fyra möjliga IPO:s under hösten 2024

Man ringer i börsklockan vid en börsnotering

Fyra företag som kan göra IPO:s under hösten 2024, ett urval av alla de börsnoteringar som planeras.

Här är fyra företag som kan göra IPO:s under hösten 2024, ett urval av alla de börsnoteringar som planeras. Om de faktiskt blir av under hösten 2024 hänger nästan helt och hållet på hur den allmänna noteringsmarknaden utvecklas.

Företag: Occlutech Holding
Lista:
Nasdaq Stockholm

Occlutech har utvecklat en serie produkter som med minimala kirurgiska ingrepp åtgärdar bland annat medfödda hjärtfel. Ett bolag värt flera miljarder som har bra ägare. Ska göra en IPO på Nasdaq Stockholm när noteringsmarknaden är bra. Har länge varit förberedda.

Företag: Bentley Endovascular Group
Lista:
First North

Bentley Endovascular Group utvecklar och tillverkar innovativa endovaskulära produkter för behandling av perifera kärlsjukdomar och aortasjukdomar. Har länge varit förberedda på en notering på First North men marknaden har inte varit tillräckligt bra. Gjorde en pre-IPO riktad till Keensight Capital. A.P. Moller Holding och Bonit Capital under hösten 2023.

Företag: Oblique Therapeutics
Lista: Ej angivet

Oblique Therapeutics är ett bioteknikbolag som utvecklar nya innovativa läkemedel mot validerade, men ”svåra/omöjliga” targets. Gjorde i början av 2024 en företrädesemission till en post money-värdering på 147 miljoner kronor och angav då att en notering är ett av bolagets kortsiktiga mål.

Företag: Oxcia
Lista: First North

Oxcia är en pionjär inom oxidativa DNA-skador och DNA Damage Response (DDR) med fokus på att utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller inflammation. Har länge förberett sig för en IPO på First North men inväntar att marknaden är bra. Gjorde en företrädesemission under hösten 2023 till en post money-värdering på 200 miljoner kronor.

Läs även: Fem aktuella noteringar via omvända förvärv

Oxcia AB

Oxcia är en pionjär inom oxidativa DNA-skador och DNA Damage Response (DDR) med fokus på att utveckla nya säkra behandlingar för patienter som lider av cancer eller inflammation.