Fondförvaltaren Case notering får tummen upp av analytiker

Kapitalförvaltaren Case gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger en teckna-rekommendation.

Case Group är en fristående kapitalförvaltare med fokus på fondförvaltning. Bolaget fick tidigt uppmärksamhet för att tennisstjärnan Stefan Edberg var med som delägare från starten 2004 och än idag är delad största ägare med 17 %. Case gör nu en noteringsemission på 25 Mkr till 18,80 kr per aktie med sista teckningsdag den 10 december, för att sedan börja handlas på First North den 16 december. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Case noteringserbjudande.

”Givet den goda avkastningen i bolagets fonder i år så finns en risk att 2021 ger en toppvinst som inte upprepas redan nästa år. Vi har tagit viss höjd för det i våra prognoser. Men givet att Case inte tappar fondkapital så borde resultat i nivå med årets finnas på radarn även framöver. Då är aktien billig, med hänsyn tagen till nettokassan. Till en multipel på 8 gånger rörelsevinsten finns en okej uppsida. Därtill kommer chansen till värdeskapande förvärv. Aktien är klart mer riskfylld än de produkter Case säljer men vårt råd blir att teckna denna nyintroduktion”

Läs även:

MTI Investment – investmentbolag med fokus på Östra Afrika noteras

Fem intressanta och aktuella noteringsemissioner

KlaraBo får en teckna-rekommendation av analytiker

Case Group AB

Case Group är en fristående kapitalförvaltare med fokus på fondförvaltning.