Företrädesemission i rymdbolag, hotellmjukvara, läkemedel och investmentbolag

Fyra aktuella företrädesemissioner är GomSpace, Zaplox, Lipigon Pharmaceuticals och VNV Global.

GomSpace – Verksamt på den globala marknaden för rymdsystem och tjänster genom nya produkter, exempelvis komponenter, plattformar och system baserad på innovation inom professionella nanosatelliter. Gör en företrädesemission på 122,3 Mkr till 1,30 kr per aktie till en pre-money-värdering på 81,6 Mkr. Teckningsperiod är 3-19 april.

Zaplox – Leverantör av digitala gästlösningar för hotellindustrin. Bolagets SaaS-plattform är designad för att förbättra gästupplevelsen och erbjuder en omfattande svit av produkter och tjänster, såsom incheckning och mobila nycklar. Gör en företrädesemission på 22,9 Mkr till 2 öre per aktie, till en pre-money-värdering på 11,5 Mkr. Teckningsperiod är 6-20 april.

Lipigon Pharmaceuticals – Utvecklar läkemedel för sjukdomar som orsakas av störningar i kroppens hantering av fetter. Gör en företrädesemission på 35,4 Mkr till 50 öre per aktie, till en pre-money-värdering på 10,1 Mkr. Teckningsperiod är 5-24 april. Läs även intervju med vd.

VNV Global – Investmentbolag som har en portfölj av startups. Nu gör företaget en företrädesemission på 328 Mkr för att köpa fler aktier i BlaBlaCar. Priset per aktie är 20 kr och teckningstiden 20 april – 4 maj.

Läs även: Nära nollvärdering på fyra kommande företrädesemissioner

GomSpace Group AB

GomSpace är ett danskt företag som utvecklar plattformar och system för nano- och kub-satellit-marknaden. GomSpace Group AB hette tidigare GS Sweden AB.