Fastighetsbolaget Neobo får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Det nynoterade fastighetsbolaget Neobo får i en analys av Affärsvärlden en neutral rekommendation.

Neobo är ett fastighetsbolag, som knoppats av från SBB, som förvaltar och förädlar bostadsfastigheter över hela Sverige. Idag noterades aktierna på First North och när de handlades till omkring 18 kr publicerade Affärsvärlden en analys där slutsatsen är en neutral rekommendation. Vid 18 kr per aktie så handlas aktien med en rabatt på 70 % mot de bokförda tillgångarna.

”I ett scenario där räntorna faller tillbaka kan bostadsbolagen bli stora vinnare. Vi vågar dock inte sätta hoppet till det, och tror snarare likt börsen att bostadsfastigheter ska ned i pris ordentligt framöver. Vi ställer oss neutrala till aktien”

Aktien stängde idag på 17,10 kr.

Kuriosa: Rekord i noteringar

Bolagsskalet som numera heter Neobo Fastigheter och är ett fastighetsbolag har en lång historik. Bolaget har genomfört följande noteringar:

2001: NGM Nordic SME (Göteborgs OTC)
2004: First North (Nya Marknaden)
2008: Nasdaq Stockholm
2013: First North
(2022: Uppköpt av SBB och avnoterat)
2023: First North

Tidigare i sin historia hette bolaget Morphic Technologies, en verksamhet som inte gick vidare bra. Skalet användes då för att notera ett fastighesbolag och fick namnet Amasten. SBB köpte senare upp bolaget. Neobo som nu noterats är det gamla Amasten med ytterligare en fastigheter adderade.

Neobo Fastigheter AB

Neobo är ett fastighetsbolag som långsiktigt förvaltar och förädlar bostadsfastigheter över hela Sverige. Neobo Fastigheter AB hette tidigare Amasten Fastighets AB. Amasten Fastighets AB hette tidigare Amasten Holding AB. Amasten Holding AB hette tidigare Morphic Technologies AB.