Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 december 2012

Morphic blir fastighetsbolaget Amasten

Morphic blir fastighetsbolaget Amasten


Morphic Technologies gör ett omvänt förvärv och blir fastighetsbolaget Amasten Holding, samt delar ut och separatnoterar dotterbolaget Cell Impact.


Fakta:

Morphic Technologies AB byter namn till Amasten Holding AB.

Morphic Technologies är det havererade bolaget på Stockholmsbörsen som tidigare höll på med bränsleceller och vindkraft. Det är för övrigt en av de mest obegripliga noteringarna på börsen. Varför Stockholmsbörsens noteringskommitté godkände företaget när det fanns så många indikationer på att verksamheten var skräp går inte att förklara.

Men det är nu historia och under de senaste två åren har den nya ledningen jobbat med att rädda vad som räddas kan. Nu håller det arbetet på att komma i mål.

Morphic Technologies delar ut sitt dotterbolag Cell Impact AB till aktieägarna och noterar det på någon av de mindre listorna.

Sedan återstår ett i stort sett tomt bolag, men med stora ansamlade förluster. Och precis som har gjorts så ofta förr med sådana bolag så görs ett omvänt förvärv med ett fastighetsbolag, som då kan dra nytta av de ansamlade förlusterna.

Morphic Technologies AB köper Amasten Bostäder AB av Amasten AB och betalar med nytryckta aktier. Efter den transaktionen kommer Amasten AB att äga 75 % av Morphic Technologies AB, och Morphic Technologies nuvarande aktieägare 25 %.

Morphic Technologies AB kommer sedan att byta namn till Amasten Holding AB, som alltså då äger fastighetsbolaget Amasten Bostäder AB. Ett listbyte från Stockholmsbörsen till First North kommer även att göras.

Inte direkt ett roligt slut för Morphic Technologies aktieägare, men det är trots allt bättre att bli delägare i ett litet fastighetsbolag, samt få aktier i Cell Impact, än att behöva ta en total förlust.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss