En bank med börsnotering i planerna – två mindre kandidater snubblar

EQT-ägda Bluestep Bank planerar för en börsnotering. Två noteringskandidater som snubblat är Orderhero och SAV Winery.

Bluestep Bank – Erbjuder bolån i Sverige, Norge och Danmark. Bluestep vänder sig till personer som faller utanför de stora bankernas kreditmodeller. I februari 2022 skrev Bluestep att huvudägaren EQT VII har inlett en översyn för att utforska strategiska alternativ för dess ägande i koncernen, vilket inkluderar, men inte begränsas till, en potentiell börsnotering. Vilket i finansbranschen är bland det tydligaste man kan säga angående att man siktar på en börsnotering. Sedan februari har aktiemarknaden blivit markant sämre, så hur noteringsklimatet utvecklas är en faktor som klart påverkar.

Orderhero – Erbjuder en mjukvara som tjänst som hjälper restauranger att bli digitala och arbeta med försäljning via digitala expresskassor och onlinebeställningar. Bolaget skulle ha noterats den 21 april tidigare i år men då ifrågasatte Breaktid lagligheten i bolagets lösning och noteringsplanen pausades. Bevakningen triggade en hel serie händelser och nu skriver Breakit att bolaget ansökt om rekonstruktion.

SAV Winery – Producerade och sålde mousserande vin gjort på björksav. Bolaget hade planerat för en notering på Spotlight men tyvärr slutade det med en konkursansökan i april. Vill du smaka bolagets första produkt så går den fortfarande att beställa på Systembolaget.

Bluestep Bank AB

Bluestep erbjuder bolån i Sverige, Norge och Danmark. Bluestep vänder sig till personer som faller utanför de stora bankernas kreditmodeller.