Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 juni 2021

Eevia Health's noteringserbjudande får ett neutralt råd av Affärsvärlden

Eevia Health's noteringserbjudande får ett neutralt råd av Affärsvärlden


Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på Eevia Health’s noteringserbjudande och ger det en neutral rekommendation.


Eevia Health utvinner växtextrakt som sedan säljs till företag som tillverkar kosttillskott, livsmedel och smink. Bolaget gör en noteringsemission på 26,2 Mkr och noterar sig på Spotlight den 29 juni. Hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden lyfter fram att uppvisat en bra tillväxttakt sedan start och 2021 har börjat bra. Om utvecklingen fortsätter är det högt satta omsättningsmålet möjligt att nå anser man vidare.

"Vad gäller det höga marginalmålet exklusive avskrivningar på 15 procent är vi mer kluvna. Vi tror att bolaget behöver etablera ett starkt varumärke för att som tillverkningsbolag kunna uppvisa så pass goda marginaler. Vi är inte övertygade om att den generiska produktionen med organiska råvarorna och den gröna fabriken räcker hela vägen för att bygga ett sådant varumärke. Allt som allt landar vi i ett neutralt råd med tärningsbetyget tre."


Läs även:

IPO-intervju med vd för Eevia Health

Affärsvärlden avråder från Codemills notering

6 kommande noteringar denna månad

Aros Bostadsutveckling får en neutral rekommendation

IPO-möjlighet: Här är tech-bolaget som med satelliter kopplar upp otillgänglig miljö

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med Ectin Research

IPO-intervju med Ectin Research

Ectin Research AB är ett läkemedelsbolag som utvecklar en cancerbehandling för metastaserad blåscancer. Ectins läkemedelskandidat MFA-370 består av två befintliga läkemedel som genomgått storskaliga kliniska prövningar och som idag används i stor utsträckning inom andra indikationer. MFA-370 har i prekliniska studier uppnått framgångsrika resultat för behandling av metastaserad blåscancer och läkemedelskandidaten har även visat lovande potential inom andra cancerformer som bröst-, kolorektal- och prostatacancer. Intervju med vd Anna Sjöblom-Hallén i samband med bolagets IPO på Spotlight.

Följ oss